Μενού
  • Α-
  • Α+

Εξηγήσεις για τις καταγγελίες περί εμβολιασμού τρίτων προσώπων με τη χρήση του ΑΜΚΑ και του ΑΦΜ υγειονομικών, οι οποίοι έχουν προτεραιότητα στο πρόγραμμα «Ελευθερία», ζητούν από τους Υπουργούς Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, 33 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία του Γιάννη Μπουρνούς.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικαλούνται σχετικά δημοσιεύματα με καταγγελίες γιατρών σε διαφορετικά μέρη της χώρας, καθώς και προσωπική καταγγελία οδοντιάτρου της Αθήνας στον κύριο Μπουρνούς.

Σύμφωνα με την καταγγελία αυτή, όταν στις 23/3/2021 ο εν λόγω γιατρός εισήλθε στο ηλεκτρονικό σύστημα για να προγραμματίσει το ραντεβού του για εμβολιασμό, διαπίστωσε ότι υπήρχε ενημέρωση πως ο ίδιος είχε κάνει την πρώτη δόση στις 28/1/2021 και τη δεύτερη στις 18 Φεβρουαρίου.

Κατόπιν έρευνας στο ΚΕΠ, μάλιστα, διαπίστωσε - σύμφωνα πάντα με τον κύριο Μπουρνούς – ότι με τα προσωπικά του στοιχεία είχε εμβολιαστεί μία γυναίκα στις Σέρρες.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ερωτούν κατά πόσο έχουν διερευνηθεί οι εν λόγω καταγγελίες και αν πρόκειται για αστοχία του συστήματος ή ενδεχομένως καταδεικνύεται ύπαρξη κυκλώματος, που λυμαίνεται το εμβολιαστικό πρόγραμμα του πληθυσμού. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA