Μενού
  • Α-
  • Α+

Ρητές διαβεβαιώσεις ότι ο τουρισμός θα εκκινήσει στις 14 Μαΐου, όπως έχει ήδη προαναγγελθεί, παρείχε από τη Βουλή ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, επισημαίνοντας ότι αυτό θα γίνει με συγκροτημένο σχέδιο, βελτιωμένα πρωτόκολλα και απόλυτη ασφάλεια.

Με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακής Μάλαμα με επίκεντρο τη Χαλκιδική και τις αιτιάσεις της ότι οι επιχειρηματίες του τουρισμού βιώνουν «θρίλερ τρόμου» λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, ο κ. Θεοχάρης, καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ κινδυνολογία που δυσφημεί τη χώρα, απευθύνοντας έκκληση να συνταχθεί και η αξιωματική αντιπολίτευση με τις προσπάθειες ανοίγματος του τουρισμού.

Ο Υπουργός Τουρισμού απέρριψε επίσης ως «αντιπαραγωγική» για τον τουρισμό τη συζήτηση περί covid free και μη περιοχών της Ελλάδας, τονίζοντας εμφατικά πως «όλη η χώρα είναι ασφαλής» και πως σε ορισμένα νησιά ο εμβολιασμός είναι μαζικός καθαρά για λόγους επιχειρησιακούς.                                                       

«Θα ανοίξουμε στις 14 Μαΐου κι όλες τις χερσαίες διαβάσεις για να μην έχουμε τις δυσκολίες που είχαμε πέρσι. Φέτος έχουμε περισσότερα εργαλεία, καλύτερη γνώση με συσσωρευμένη εμπειρία,  έχουμε τα εμβόλια  και φυσικά έχουμε και τα γρήγορα τεστ, που μας κρατάνε πιο ασφαλείς. Κάθε τουρίστας σε όποια περιοχή της χώρας βρεθεί θα νιώθει και θα είναι το ίδιο ασφαλής», σημείωσε ο Χάρης Θεοχάρης.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε επίσης ότι οι εργαζόμενοι στο χώρο του τουρισμού  θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι αυτό θα γίνει μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού του ευάλωτου πληθυσμού και σε ημερομηνία που θα κρίνει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων. Απηύθυνε, δε, έκκληση σε πολίτες, επιχειρήσεις και εργαζόμενους να προσέλθουν όταν κληθούν για εμβολιασμό, τονίζοντας πως μόνο όταν εμβολιαστούν όλοι «θα βρούμε την ελευθερία και θα διώξουμε το άχθος της πανδημίας».

Παράλληλα, ο Χάρης Θεοχάρης απέκρουσε σε υψηλούς τόνους ως «ψευδέστατη παραφιλολογία» αναφορές περί ειδικής μεταχείρισης των τουριστών στη χώρα μας είτε λειτουργίας εστιατορίων ειδικά για όσους κάνουν τουρισμό στην Ελλάδα. «Η χώρα έχει κανόνες που ισχύουν για όλους», υπογράμμισε.

Υπεραμυνόμενος, δε, του σχεδίου για την ασφαλή έναρξη του τουρισμού, μίλησε για 5 σημεία ασφάλειας και άμυνας, αναφέροντας τις προϋποθέσεις εμβολιασμού ή αρνητικού τεστ για όσους έρχονται στη χώρα, τον δειγματοληπτικό έλεγχο με το σύστημα EVA,  τα ξενοδοχεία απομόνωσης και τα rapid test στα αεροδρόμια και τα χερσαία σύνορα, που θα επιταχύνουν τις διαδικασίες απομόνωσης ή επιστροφής. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA