Μενού
  • Α-
  • Α+

Με μια νέα ανάρτηση στο facebook, που έκανε πριν από λίγες ώρες ο Παύλος Πολάκης, βάζει... φωτιά στα εσωτερικά  του ΣΥΡΙΖΑ, αφού επιμένει στις θέσεις του, πηγαίνοντας κόντρα στον πρόεδρο του κόμματος. Ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Kontra Channel το βράδυ της Δευτέρας, πήρε ξεκάθαρες αποστάσεις από την ακραία θέση του Παύλου Πολάκη για σχέσεις δωσιλόγων με τη Νέα Δημοκρατία.

Η σπίθα άναψε στον ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη Τρίτη, στη συζήτηση της Βουλής για την παραπομπή του Νίκου Παππά, με αφορμή τους ισχυρισμούς του Παύλου Πολάκη -που προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων- ότι η ΝΔ ανήκει στην παράταξη του μαυραγοριτισμού και του δωσιλογισμού.

Στη συνέχεια, οι Φίλης, Μπίστης και Κούλογλου πήραν ξεκάθαρες αποστάσεις από όσα υποστήριξε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας για τα περί δωσιλόγων και μαυραγοριτών, με αποτέλεσμα να δεχθούν τις «ριπές» του Παύλου Πολάκη, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά πως «με τέτοιες δηλώσεις από μεριάς σας, ούτε εγώ κονταίνω, αλλά προπαντός ούτε εσείς ψηλώνετε».

Τσίπρας: Η ΝΔ δεν είναι παράταξη δωσιλόγων

Το βράδυ της Δευτέρας (5/4), η σκυτάλη πέρασε στον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, κληθείς να σχολιάσει τα όσα είχαν ακουστεί από τον βουλευτή Χανίων, από βήματος της Βουλής, είχε εντελώς διαφορετική θέση. «Δεν θεωρώ ότι η Νέα Δημοκρατία είναι παράταξη δωσιλόγων, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η παράταξη του Κουφοντίνα» σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός για να προσθέσει πως «συχνά στον πολιτικό διάλογο, όταν η πολιτική αντιπαράθεση είναι σκληρή, ακούγονται και υπερβολές».

Νέα... αντεπίθεση Πολάκη

Ωστόσο, λίγη ώρα μετά τη συνέντευξη του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Πολάκης «ξαναχτύπησε» με ανάρτηση στο Facebook. «Να το επαναλάβω για να τελειώνουμε με τις "παρανοήσεις": Η ιστορία της Ελλάδας μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους είναι η ιστορία της πάλης δυο παρατάξεων. Της προοδευτικής, δημοκρατικής, αριστερής που εξέφραζε την κοινωνική πλειοψηφία και της συντηρητικής, δεξιάς και ακροδεξιάς, που εξέφραζε την εκάστοτε μειοψηφία των εκμεταλλευτών και της ολιγαρχίας» έγραψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «απαντώντας» ουσιαστικά στον πρόεδρο του κόμματος. 

«Η πρώτη είχε Κολοκοτρώνηδες, Μακρυγιάννηδες ,αγωνιστές της εθνικής ανεξαρτησίας και των εργατικών δικαιωμάτων, Βελουχιώτηδες, 114, Πολυτεχνείο, Αλλαγή. Η δεύτερη φτιάχτηκε από τους κοτζαμπάσηδες της Τουρκοκρατίας και σε αυτήν βρήκαν καταφύγιο, από μαυραγορίτες και δωσιλόγους μέχρι υπόκοσμο των Γκοτζαμάνηδων και χουντικούς! Τέλεια και παύλα! Η ιστορία γράφει και δεν ξεγράφει!», κατέληξε ο κ. Πολάκης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA