Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Παναγιωτόπουλος για Τουρκία: Αντιμετωπίζουμε κάθε απειλή με τις απαραίτητες ενέργειες

Πώς σχολίασε ο ΥΕΘΑ τις παράνομες NAVTEX της Άγκυρας

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις σύμφωνα με την εθνική στρατιωτική στρατηγική, προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ασφάλειας και επιτήρησης του εθνικού χερσαίου, θαλάσσιου και εναέριου χώρου, συμβάλλοντας στην έγκαιρη αντιμετώπιση κάθε μορφής απειλής κατά των εθνικών συμφερόντων», επισημαίνει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, απαντώντας εγγράφως στην ερώτηση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Αντώνη Μυλωνάκη για την παραβατικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο και την αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης.

Περιγράφοντας την πάγια πολιτική του ΥΕΘΑ, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, σημειώνει πως: «η άμεση επέμβαση» αφενός σε επιχειρησιακό επίπεδο, βάσει της υφιστάμενης επιχειρησιακής σχεδίασης, και αφετέρου οι παρεμβάσεις μας στους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς προκειμένου να ενισχύονται οι εθνικές θέσεις και να καταγγέλλεται η τουρκική παραβατικότητα.

Αναφορικά, δε, με το επίπεδο αντίδρασης από ελληνικής πλευράς και αποκρούοντας τις αιχμές του κ. Μυλωνάκη περί  «αδράνειας», ο Υπουργός υπογραμμίζει πως: «Σε ζητήματα παράτυπων - παράνομων τουρκικών NAVTEX, αντιμετωπίζονται σε συντονισμό ΓΕΕΘΑ με ΓΕΝ και υπουργείο Εξωτερικών, ενώ εξειδικευμένες δράσεις δεν δύνανται να αποδεσμευθούν λόγω της διαβάθμισής τους».


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


TAGS
#Νίκος Παναγιωτόπουλος