Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Αυγενάκης για ΟΑΚΑ: Απογοήτευση από τις εικόνες εγκατάλειψης - Θα ξαναγίνει στολίδι

Ο Λευτέρης Αυγενάκης μίλησε για τις εικόνες εγκατάλειψης του ΟΑΚΑ αλλά και για την αναβάθμιση που θα γίνει στις εγκαταστάσεις

Εικόνες πλήρους εγκατάλειψης και απόλυτης διάλυσης, που προκαλούν απογοήτευση και συνιστούν ντροπή,  περιέγραψε ότι αντίκρισε στο ΟΑΚΑ -με την ανάληψη των καθηκόντων του- ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, παρότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη αθλητική εγκατάσταση της χώρας.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της Φωτεινής Πιπιλή στη Βουλή, ο υφυπουργός υποστήριξε ότι έπαθε σοκ με την παντελή απουσία συντήρησης, τον όγκο σκουπιδιών και το επίπεδο φθορών, που είδε στους χώρους του αθλητικού κέντρου, καταθέτοντας μάλιστα στα πρακτικά αποκαλυπτικές φωτογραφίες.

«Η τελευταία συντήρηση στο ΟΑΚΑ το 2004»

«Η τελευταία συντήρηση στο ΟΑΚΑ έγινε το 2004. Επί 17 χρόνια στο στέγαστρο Καλατράβα δεν είχε σφίξει ένας υπάλληλος ούτε μια βίδα», σημείωσε ο ίδιος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι από θαύμα δεν υπήρξε ατύχημα.

Μετατροπή σε «σύγχρονο στολίδι»

Ο κ. Αυγενάκης μίλησε για «νοικοκύρεμα» με στόχο τη μετατροπή του ΟΑΚΑ σε ένα σύγχρονο στολίδι, όπως του αξίζει, επισημαίνοντας τις δράσεις που προωθεί το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για τη συντήρηση της ναυαρχίδας των αθλητικών εγκαταστάσεων της χώρας.

Image

Στις πρωτοβουλίες -σύμφωνα με τον υφυπουργό- συγκαταλέγονται τα εξής:

  • Σύμβαση για ανακαίνιση, ανακατασκευές και κατασκευές, που εξελίσσονται, στο Ολυμπιακό Κέντρο Υγρού Στίβου.
  • Αξιοποίηση των 16 γηπέδων τένις του Κέντρου Αντισφαίρισης, που πλέον αποδίδουν όφελος 200.000 ευρώ έναντι κόστους 100.000 ευρώ, προτού μισθωθούν με ανοικτό μειοδοτικό διαγωνισμό.
  • Προγραμματική Σύμβαση με την Περιφέρεια Αττικής για σημαντικές εργασίες συντήρησης (αντικατάσταση ταρτάν στίβου, εξωτερικής περίφραξης) και για την ανάπτυξη πολιτιστικών δράσεων.
  • Σύμβαση με το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο Κρήτης για την ολιστική μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης.
  • Μνημόνιο Συνεργασίας με την ΕΥΔΑΠ για την δημιουργία πάρκου νερού και πολιτισμού, άρρηκτα συνδεδεμένου με την αξιοποίηση του Αδριάνειου Υδραγωγείου.
Image

Επιπλέον, «σύντομα, μέχρι το τέλος του μήνα, θα γίνει η παρουσίαση του master plan για τον πλήρη εκσυγχρονισμό και την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ, το οποίο περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ένταξης στο Ταμείο Ανάκαμψης, που φυσικά περιλαμβάνει και τη συντήρηση, επιτέλους, των αρχιτεκτονικών κατασκευών Καλατράβα», ανακοίνωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


TAGS
#Λευτέρης Αυγενάκης