Μενού
  • Α-
  • Α+

«Ούτε εγώ ούτε κανένας δεν χρωστάει συγγνώμη στον κ. Τσίπρα για το εθνικό λάθος των Πρεσπών. Αυτό έγινε και θα το διαχειριστούμε», σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή, αποκρούοντας ως «ανόητους πολιτικαντισμούς» τις ερμηνείες χθεσινών του δηλώσεων από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι ζήτησε συγγνώμη για τη στάση που είχε κρατήσει η ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση την επίμαχη περίοδο υπογραφής της Συμφωνίας.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης υποστήριξε ότι απλώς επανέλαβε την προσωπική του θέση και εκείνη του συνόλου της ΝΔ, ότι επρόκειτο για μία  κακή συμφωνία, που βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα και πρόσθεσε: «Δεν είναι όμως προδοσία και προδότης αυτός που την υπογράφει»,

«Και επανέλαβα ότι λέγαμε και τότε πως αν είχαμε εμείς την ευκαιρία δεν θα την ψηφίζαμε αλλά αν κυρωθεί ήμασταν υποχρεωμένοι να την εφαρμόσουμε», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης, απαντώντας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Σαρακιώτη που χαιρέτισε την πρώτη συγγνώμη για την αντιπολιτευτική στάση της ΝΔ στη Συμφωνία των Πρεσπών, σχολιάζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ περιμένει τις άλλες 157 από τη ΝΔ.

«Μιλήσατε για τους 157 στους οποίους είμαι και εγώ. Όμως ποτέ δεν ελέχθησαν από εμάς όσα επιχειρήσατε να μας αποδώσετε κ. Σαρακιώτη», αντέτεινε ο βουλευτής και πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, Γιώργος Βλάχος.

Η τοποθέτηση του υπουργού Ανάπτυξης πάντως δεν κρίθηκε επαρκής από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Γιαννούλη, ο οποίος επέμεινε στις κατηγορίες ότι η ΝΔ το 2018 μιλούσε για προδοτική συμφωνία και προδότες, υποστηρίζοντας ότι το κλίμα διχασμού είχε οδηγήσει σε προπηλακισμούς βουλευτών της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και επιθέσεις εναντίον τους.

 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης καταδίκασε απερίφραστα περιστατικά επιθέσεων εναντίον βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά «καρφώνοντας» τον κ. Γιαννούλη για θράσος, πρόσθεσε: «Εσείς συγκυβερνήσατε με τους ΑΝΕΛ, που προεκλογικά έλεγαν ότι έφυγαν από την ΝΔ γιατί ο Σαμαράς και τα στελέχη της ήταν προδότες. Συγκυβερνήσατε με τον Πάνο Καμμένο που χαρακτήρισε την ΝΔ ως παράταξη προδοτών και μας έλεγε “στα τέσσερα”. Και έρχεστε και τα λέτε όλα αυτά περί προπηλακισμών σε εμένα που μου έχουν κάψει το βιβλιοπωλείο 17 φορές; Που στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έστηναν λαϊκά δικαστήρια και κρεμάλες στο Σύνταγμα. Πρέπει να έχετε φοβερό θράσος για να λέτε εσείς αυτά στην ΝΔ».

Ξεκαθαρίζοντας τη θέση της ΝΔ και βάζοντας παράλληλα στο «κάδρο» τον Παύλο Πολάκη και την πρωτοφανή επίθεση που είχε κάνει πρόσφατα στην κυβέρνηση περί παράταξης δωσιλογισμού εμφανίζοντας εαυτόν και ΣΥΡΙΖΑ ως συνέχεια των Κολοκοτρωναίων – για να τον αδειάσει ακόμα και ο Αλέξης Τσίπρας δημοσίως – ο κ. Γεωργιάδης κατέληξε: «Η ΝΔ ως παράταξη ευθύνης δεν διαχωρίζει τους έλληνες σε προδότες και μη όπως έκανε ο κ. Πολάκης. Δεν το κάνουμε γιατί έχουμε συναίσθηση της εθνικής ευθύνης και ότι μπορεί να γεννηθούν εθνικές τραγωδίες. Άλλο ότι υπογράψατε μία κακή συμφωνία και μας τη φορτώσατε σε εμάς και το λαό. Όχι επί σκοπό προδοσίας πάντως.  Καλό είναι λοιπόν να αφήσετε το θέατρο. Να συνετίσετε τον κ. Πολάκη γιατί όσα είπε προ ημερών προσβάλουν τον κ. Τσίπρα πρωτίστως. Και να αφήσουμε τα περί προδοσίας στην άκρη».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA