Μενού
  • Α-
  • Α+

Δύο μεγάλους «κερδισμένους» – τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Φώφη Γεννηματά – βγάζει η πανελλαδική δημοσκόπηση της GPO , μιας και εμφανίζουν σημαντική καταγραφή στον κεντρώο χώρο, στον οποίον κυριαρχούν οι μη σταθεροί ψηφοφόροι: είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις το 46% όσων δηλώνουν κεντρώοι ψηφίζουν σταθερά το ίδιο κόμμα από το 2015.

Η Φώφη Γεννηματά έχει τα μεγαλύτερα κέρδη για το κόμμα της καθώς ένα 12,4% των ψηφοφόρων δηλώνουν ως «πολύ» ή «αρκετά» πιθανό να το ψηφίσουν στο μέλλον. Το Κίνημα Αλλαγής είναι το μόνο που στην ερώτηση αυτή έχει μία άνοδο 4 μονάδων σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα του 2019, με τη ΝΔ να χάνει 2 μονάδες και τον ΣΥΡΙΖΑ 4 μονάδες.

Ακόμη, «απόβαση στο κέντρο» κάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που θεωρείται «κεντρώος» από σχεδόν ένα στους 5 ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας και από έναν στους δέκα ψηφοφόρους του Κινήματος Αλλαγής.

Ο Αλέξης Τσίπρας καταγράφεται στην συνείδηση των ψηφοφόρων είτε ως «αριστερός» (44%) είτε ως «κεντροαριστερός» (38,2%). Η Φώφη Γεννηματά έχει ένα πιο πολυσυλλεκτικό ιδεολογικό προφίλ, που «απλώνεται από την Kεντροδεξιά(20,5%) στο Κέντρο (44 %) ως την Kεντροαριστερά(21,5%).

Ακόμα,  η κυρία Γεννηματά κυριαρχεί καθαρά με 48,2% με 37,3% απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα στην ερώτηση ποιος εκφράζει περισσότερο τον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, ενώ το ίδιο καταγράφεται και μεταξύ ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA