Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, είχε συνάντηση σήμερα, Παρασκευή (9/4), με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, όπου ενημέρωσε τον Μακαριώτατο για τα εθνικά και τα ευρύτερα θέματα, τα οποία χειρίζεται το ΥΠΕΞ.

«Εάν η Τουρκία κρατήσει μια καλή συμπεριφορά θα πάω και ελπίζω ότι και εκεί θα υπάρξει μια επανέναρξη συνεννόησης», ανέφερε ο υπουργός για το ταξίδι του στην Άγκυρα την ερχόμενη Τετάρτη. «Δεν έχω υπεραισιοδοξία, αλλά τουλάχιστον να υπάρχει μία δυνατότητα να μιλάμε, μέσα στα πλαίσια της λογικής και του δικαίου βεβαίως. Γιατί αν είναι να μιλάμε στο πλαίσιο της αυθαιρεσίας, δεν χρειάζεται να μιλάμε» πρόσθεσε.

Ο Ν. Δένδιας είπε επίσης στον Αρχιεπίσκοπο ότι πριν μεταβεί στην τουρκική πρωτεύουσα, «θα πάω στην Κωνσταντινούπολη, να κάνω τον σταυρό μου στο Φανάρι και θα δω και τον Πατριάρχη».

«Πολύ δύσκολη» εβδομάδα

Σημείωσε ακόμη ότι είναι «πολύ δύσκολη» η εβδομάδα που έρχεται. «Τη Δευτέρα θα μεταβώ στην ανατολική Λιβύη, στη Βεγγάζη, όπου θα ανοίξουμε το προξενείο εκεί. Υπάρχουν Έλληνες, τους είδαμε τώρα με τον πρωθυπουργό στο ταξίδι», σημείωσε ο υπουργός.

Χαρακτήρισε ως μια «πολύ καλή επίσκεψη» το πρόσφατο ταξίδι του Κ. Μητσοτάκη στη Λιβύη. Όπως εξήγησε, «μπόρεσε και αποκατέστησε διαύλους επικοινωνίας που είχαν διακοπεί προηγουμένως». «Επανέρχονται στην ομαλότητα, που είναι καλό και για αυτούς. Διότι αυτό το οποίο εμείς πρεσβεύουμε είναι και το δικό τους συμφέρον. Είναι μία χώρα η οποία θέλει να ξαναγίνει κράτος και να φύγουν οι ξένες δυνάμεις από εκεί. Τι πιο λογικό;», συμπλήρωσε ο Ν. Δένδιας.

https://twitter.com/NikosDendias/status/1380489596975337474?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA