Μενού
  • Α-
  • Α+

Αδυναμία προσέλευσης την καθορισμένη μέρα εξέτασης στην Προανακριτική για τον Νίκο Παππά, την Τρίτη 13 Απριλίου, δήλωσε ο Κυριάκος Τόμπρας

Ο κ. Τόμπρας ζητά αναβολή λόγω προγραμματισμένου μοριακού τεστ COVID-19, το αποτέλεσμα του οποίου αναμένεται μετά από 48 ώρες. 

Πρόκειται για τον πρώτο μάρτυρα που έχει κληθεί στην Προανακριτική Επιτροπή επί της υπόθεσης διερεύνησης ενδεχόμενων αξιόποινων πράξεων του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ κατά τους χειρισμούς του στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος δήλωσε διαθέσιμος για εξέταση από την επόμενη Πέμπτη, εφόσον φυσικά το τεστ βγει αρνητικό.

Η εξέλιξη αυτή πάντως δεν πρόκειται να οδηγήσει και σε αναβολή της συνεδρίασης της Τρίτης. Αυτή θα γίνει κανονικά όπως έχει προγραμματιστεί, αλλά πλέον για να αποφασίσουν τα μέλη της τα περαιτέρω μετά την επιστολή του κ. Τόμπρα.

Το επικρατέστερο σενάριο θέλει την πλειοψηφία να επιμένει στη σειρά μαρτύρων που είχε αποφασιστεί, προτείνοντας να γίνει η εξέταση του κ. Τόμπρα εντέλει την Πέμπτη, προκειμένου να εκκινήσει η διαδικασία των μαρτυρικών καταθέσεων από το συγκεκριμένο πρόσωπο, που σύμφωνα με τη δικογραφία εμφανίζεται να μεσολάβησε ανάμεσα στην πλευρά του Χρήστου Καλογρίτσα και της λιβανέζικης κατασκευαστικής CCC, προκειμένου να επέλθει συμφωνία για τα 3 εκατομμύρια ευρώ, που θα χρησιμοποιούνταν για την εγγυητική επιστολή συμμετοχής στον διαγωνισμό από την εταιρία Καλογρίτσα.

Κι αυτό γιατί τα μέλη της Επιτροπής και δη οι προερχόμενοι από τη ΝΔ προσδοκούν να λάβουν  συγκεκριμένα στοιχεία, που θα συμβάλλουν στην εξέταση του κεντρικού προσώπου που κατήγγειλε μεθοδεύσεις του κ. Παππά, του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα.

Λιγότερες πιθανότητες συγκεντρώνει το σενάριο εναλλακτικής λύσης, της κλήσης δηλαδή άλλου προσώπου, κάτι που όπως λέγεται θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνοντας πιθανόν να κληθεί πρώτος ο Χρήστος Καλογρίτσας. Η πλειοψηφία, πάντως, δεν αναμένεται να συμφωνήσει καθώς εξ αρχής είχε επιμείνει να ακολουθηθεί η σειρά των προσώπων που κλήθηκαν και στον πταισματοδίκη. 

Η ανατροπή πάντως αναμένεται να πυροδοτήσει νέες συγκρούσεις μεταξύ βουλευτών ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή, καθώς πάντα η λίστα των μαρτύρων, εξελίσσεται σε τέτοιες επιτροπές σε πεδίο σφοδρών τριβών.  

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA