Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Δημοσκόπηση Prorata: Προβάδισμα 9 μονάδων για ΝΔ - Χαλάρωση μέτρων ζητούν οι 6 στους 10

Προβάδισμα 9 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Prorata για την «Εφημερίδα των Συντακτών»

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 33% και ο ΣΥΡΙΖΑ 24%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ με 6% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,5%. Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 συγκεντρώνουν από 3%.

Την ίδια ώρα, ένας στους 5 (ποσοστό 20,5 %) δηλώνουν αναποφάσιστοι και 6% δηλώνει ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα. Σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται κατά 43% αποτελεσματικός ως προς την επίλυση των σημαντικών ζητημάτων, με το 65% να απαντά ότι δεν συναισθάνεται τα προβλήματα και τις ανησυχίες των πολιτών.

Όσον αφορά  το πόσο ευχαριστημένοι είναι οι πολίτες από την κυβέρνηση, το 34% εμφανίζεται γενικά ευχαριστημένο, ενώ το 64% δηλώνει καθόλου ή όχι ιδιαίτερα ευχαριστημένο. Ωστόσο, οι πολίτες εμφανίζονται πιο δυσαρεστημένοι από την αντιπολίτευση, καθώς αξιολογούν τον ΣΥΡΙΖΑ αρνητικά σε ποσοστό 78%, ενώ μόνο 20% εκφράζει ικανοποίηση.

Αυξάνεται η δυσαρέσκεια από τη διαχείριση της πανδημίας

Το 61% ζητάει να χαλαρώσουν τα μέτρα, ενώ ένα 17% επιθυμεί την περαιτέρω αυστηροποίησή τους και ένα 16% προκρίνει την παράταση της ισχύος τους.

Ως προς τη διαχείριση της πανδημίας, το 63% των πολιτών αξιολογούν σίγουρα και μάλλον αρνητικά την κυβέρνηση, ποσοστό που καταγράφει αύξηση 8% από την προηγούμενη έρευνα.

«Η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει μεθοδικά τα υλοποιούμενα μέτρα», υποστηρίζει το 66% των ερωτηθέντων, άποψη που συμμερίζεται ακόμη και ένα στα δύο άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως «δεξιοί». Το ποσοστό εκτοξεύεται στο 74% στους νέους από 17 εώς 34 ετών.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


TAGS
#Δημοσκόπηση #Νέα Δημοκρατία #ΣΥΡΙΖΑ #Πανδημία #Μέτρα