Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Γιάννος Παπαντωνίου: Ξανά στον ανακριτή για τις έξι φρεγάτες

Ενώπιον της ανακρίτριας βρέθηκε σήμερα ο Γιάννος Παπαντωνίου, ένα χρόνο μετά την αποφυλάκισή του υπό όρους

Ο πρώην υπουργός, Γιάννος Παπαντωνίου κλήθηκε σε συμπληρωματική απολογία σχετικά με το ξέπλυμα των 2.437.962 ευρώ που φέρεται να έλαβε ως «δώρο»  από την «THALES NEDERLAND B.V.»,ώστε να βάλει την υπογραφή του στη σύμβαση του 2003 για τον εκσυγχρονισμού των 6 φρεγατών του πολεμικού μας Ναυτικού.

Ο ίδιος, όπως και οι συγκατηγορούμενοί του, μεταξύ των οποίων και η σύζυγος του Σταυρούλα Κουράκου, κλήθηκαν καθώς ολοκληρώθηκε η συμπληρωματική ανάκριση που είχε διατάξει τον Απρίλιο του 2020 με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών .

Οι δικαστές δεν είχαν καταλήξει τότε στο εάν θα έπρεπε ή όχι ο πρώην υπουργός και οι άλλοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση να παραπεμφθούν σε δίκη. Και αυτό γιατί έκριναν πως έπρεπε να  γίνουν περαιτέρω ανακριτικές πράξεις καθώς στο κατηγορητήριο δεν περιγραφόταν με σαφή-ορθό τρόπο το αδίκημα που αποτέλεσε τη βάση για το ξέπλυμα των 2.835.197, 05 ελβετικών φράγκων (2.437.962 ευρώ). Έτσι η ανακρίτρια στην οποία επέστρεψε η δικογραφία προσδιόρισε εκτός της απιστίας και την δωροδοκία ως το βασικό αδίκημα που οδήγησε στο ξέπλυμα.

Ο κ. Παπαντωνίου όπως και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για την Πέμπτη 22 Απριλίου.

«Πολιτική δίωξη»

Ο πρώην υπουργός εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου δήλωσε:

«Η δίωξη σε βάρος μου είναι μια πολιτική σκευωρία με ηθικό αυτουργό της κυρία Τουλουπάκη,η οποία ελέγχεται σήμερα για κατάχρηση εξουσίας  και του πρώην αναπληρωτή υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλου γιατί και αυτός συμμετέχει στην ίδια διαδικασία ελέγχου. 

Χρειάστηκε θράσος για να απευθύνουν σε βάρος μου την απεχθή κατηγορία την οποία αντιμετωπίζω εδώ και τέσσερα χρόνια.Ειναι όμως ευτύχημα ότι η σημερινή ανακρίτρια μας κάλεσε με τη σύζυγό μου σε συμπληρωματική απολογία που έχει καθαρά τυπικό χαρακτήρα. Και το μόνο το οποίο ζητώ είναι και το ζητώ επίμονα  ίναι δικαίωση και μια συγνώμη και κυρίως να κριθώ το συντομότερο δυνατό από τη δικαιοσύνη.

Εμπιστεύομαι τη δικαιοσύνη, επειδή η τεράστια πλειοψηφία με εξαίρεση  ελάχιστους επίορκους δικαστές εκτελεί με πάθος και εντιμότητα το καθήκον της στο πλαίσιο του δημοκρατικού πολιτεύματος. Οσα υποστηκαμε αποτελούν σελίδες ντροπής για τη δημόσια ζωή και τους θεσμούς». 


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.