Μενού
  • Α-
  • Α+

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τόνισε ότι αυτήν την εβδομάδα «θα διαθέσουμε μέσω των φαρμακείων δωρεάν τεστ σε περίπου 900.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, όπως, για παράδειγμα στους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, την εστίαση, τις μεταφορές, τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, τη Δικαιοσύνη».

Ερωτηθείς για τα εργασιακά δικαιώματα των ιδιωτικών υπαλλήλων που θα βρεθούν θετικοί κάνοντας self test, η Αριστοτελία Πελώνη απάντησε: «Είναι ακόμη νωρίς. Εντός της εβδομάδας θα είναι διαθέσιμα στους εργαζομένους των παραγωγικών ηλικιών. Υπομονή για περισσότερες λεπτομέρειες».

Άνοιγμα Λυκείων

Σχετικά με τα 130.000 (από τα 380.000) τεστ που δεν δηλώθηκαν ως αποτελέσματα στη σχετική πλατφόρμα, η κα Πελώνη είπε ότι υπάρχουν και χειρόγραφες δηλώσεις αρνητικών τεστ, μαθητές που δεν προσήλθαν στο σχολείο κάνοντας χρήση απουσιών αλλά και εσπερινών σχολείων που θα κάνουν σήμερα το τεστ. Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ακόμη από τους συνολικά 613 μαθητές και καθηγητές (ως επί το πλείστον ασυμπτωματικοί) που βρέθηκαν θετικοί με τη χρήση των self test, έμειναν σήμερα στο σπίτι τους και «δεν εξέθεσαν τους συμμαθητές και τους συναδέλφους τους σε κίνδυνο μετάδοσης του ιού».

«Αυτή είναι η μεγάλη χρησιμότητα του νέου εργαλείου ανίχνευσης του ιού. Και η πρώτη εφαρμογή του χαρακτηρίζεται από επιτυχία. Αποδεικνύεται έτσι -όπως τόνισε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- πως «όταν κυβέρνηση εμπιστεύεται τον πολίτη, εκείνος ανταποκρίνεται με υπευθυνότητα», συμπλήρωσε.

Πότε θα ανοίξουν καφέ και μπαρ

Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση σκέφτεται να ανοίξει καφέ και μπαρ σε εξωτερικούς χώρους για την αποφυγή των συγχρωτισμών σε πλατείες, απάντησε πως είναι πρόωρη αυτή η συζήτηση και υπενθύμισε τοποθέτηση του πρωθυπουργού ότι είναι πιθανότερο να ανοίξουν μετά το Πάσχα. Αναφερόμενη στα φαινόμενα συγχρωτισμού των τελευταίων ημερών σε ανοικτούς χώρους, όπως η πλατεία Βαρνάβα, η κα Πελώνη απηύθυνε έκκληση σε όλους να κάνουν υπομονή. «Βρισκόμαστε στο τελευταίο μίλι της μεγάλης προσπάθειας. Να τηρήσουμε τα μέτρα. Στην πλειοψηφία τους οι πολίτες έχουν τηρήσει τα μέτρα», ανέφερε.

Πάνω από 2.160.000 εμβολιασμοί

Σε ερωτήσεις αν θα χρησιμοποιηθεί ένα πράσινο πιστοποιητικό εμβολιασμού και για τα ταξίδια στο εσωτερικό και από πότε οι εμβολιασμένοι Έλληνες θα έχουν προνόμια εντός Ελλάδας, απάντησε πως δεν έχει κάτι να πει για αυτό. Η επιχείρηση «Ελευθερία» προχωρά υποδειγματικά και όλα τα εμβόλια που έχουμε στη διάθεσή μας γίνονται άμεσα. Έχουν γίνει μέχρι σήμερα πάνω από 2.160.000 εμβολιασμοί και συνεχίζονται με αυξημένους ρυθμούς ανάλογα με τις ροές που φτάνουν στη χώρα μας. Εκτιμάται ότι -εφόσον γίνουν οι προγραμματισμένες για το δεύτερο  τρίμηνο παραδόσεις- τον Ιούνιο θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός για τους υγιείς σαραντάρηδες. 

Σχόλιο για το σκίτσο με τον πρωθυπουργό

Η κα Πελώνη απάντησε και ερώτηση σχετική με σκίτσο που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών και εμφανίζει τον πρωθυπουργό ως τρίτο συνεπιβάτη στο μηχανάκι στο οποίο επέβαιναν οι δολοφόνοι του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. «Δεν ξέρω πώς να το σχολιάσω. Είναι απαράδεκτο να εμφανίζεται ο πρωθυπουργός πάνω σε αυτή την μηχανή με αυτή την απεικόνιση. Το αφήγημα που επιδιώκεται να περάσει από την αξιωματική αντιπολίτευσης ότι η Ελλάδα είναι Κολομβία είναι παντελώς ανυπόστατο. Θα έπρεπε ο κ. Τσίπρας να είναι πιο προσεκτικός ως πρώην πρωθυπουργός. Θα έπρεπε να έχει γνώση των στοιχείων, να είναι πιο προσεκτικός και να μη διασύρει τη χώρα στο εξωτερικό», απάντησε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA