Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Johnson & Johnson - Θεμιστοκλέους: Δεν αλλάζει ο σχεδιασμός παρά τη στάση αναμονής

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους διευκρίνισε πως η κυβέρνηση τηρεί στάση αναμονής και συνεχίζει για την ώρα τον σχεδιασμό της, στο απόηχο των ανακοινώσεων για σύνδεση του εμβολίου της Johnson & Johnson με περιστατικά θρομβώσεων

«Έχουμε αποδείξει από την αρχή ότι προσαρμοζόμαστε σε οποιαδήποτε δυσκολία» δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Μάριος Θεμιστοκλέους, Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Με αφορμή τη διερεύνηση και συζήτηση που έχει ανοίξει για το ενδεχόμενο το εμβόλιο της Johnson & Johnson να συνδέεται με εγκεφαλικές θρομβώσεις, ο κύριος Θεμιστοκλέους ξεκαθάρισε πως «αυτή τη στιγμή ο σχεδιασμός δεν αλλάζει».

«Τηρούμε στάση αναμονής. Η παράδοση θα γίνει σήμερα κανονικά και το μεσημέρι η πρώτη παρτίδα θα είναι στην Αθήνα», είπε υπενθυμίζοντας ότι τη Δευτέρα, 19 Απριλίου, είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί με το συγκεκριμένο σκεύασμα. 

«Περιμένουμε κι εμείς τις επόμενες ώρες ή μέρες τις ανακοινώσεις του EMA και του FDA σε σχέση με το εμβόλιο. Αυτή τη στιγμή ο σχεδιασμός δεν αλλάζει παρά τη στάση αναμονής. Έτσι κι αλλιώς ο βασικός κορμός των σχεδιασμών είναι με το σκεύασμα της Pfizer και το Μάιο περιμένουμε 1,5 εκατομμύριο δόσεις», σημείωσε σχετικά. 


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Εμβόλιο #εμβολιασμός #Κορονοϊός #Covid-19 #Johnson Johnson