Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε ένα πρωτοφανές περιστατικό οδήγησε σήμερα στη Βουλή η τακτική του Παύλου Πολάκη να αντιπαρατίθεται σε υψηλούς τόνους με τα κυβερνητικά στελέχη.

Συγκεκριμένα όταν ο ίδιος κλήθηκε από τον Μάξιμο Χαρακόπουλου να αποχωρήσει από την αίθουσα που συνεδρίαζε η Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης για το νομοσχέδιο της ψήφου των αποδήμων, στην οποία είχε εισέλθει κατά παράβαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τον επιτρεπόμενο αριθμό παριστάμενων βουλευτών, διακόπτοντας με φωνασκίες τον Μάκη Βορίδη, αντ’ αυτού αποχώρησε εντέλει ο εισηγητής του νομοσχεδίου εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, προκαλώντας δηκτικά σχόλια.

Το περιστατικό ξεκίνησε όταν ο Υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε τις δηλώσεις της Θεοδώρας Τζάκρη στον Εθνικό Κήρυκα της ομογένειας για την άρση των περιορισμών στην ψήφο των αποδήμων, σχολιάζοντας με αποδέκτες τον ΣΥΡΙΖΑ πως: «Δεν χρειάζεται να περιμένετε πότε θα πάρτε την κυβέρνηση. Τους καταργούμε τώρα και τελειώνουμε».

Εκείνη τη στιγμή μπήκε στην αίθουσα ο Παύλος Πολάκης κι άρχισε να διαμαρτύρεται. Ο διάλογος έχει ως εξής:

Π. Πολάκης: Γιατί δεν το λες ολόκληρο;

Μ. Βορίδης: Όλο το λέω

Μ. Χαρακόπουλος (Πρόεδρος Επιτροπής): Κύριε Πολάκη πρώτον δεν έχετε θέση μέσα στην αίθουσα. Δύο βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι

Μ. Βορίδης: Η Πολάκιος ταραχή…

Π. Πολάκης: Δεν το διαβάζει ολόκληρο

Μ. Χαρακόπουλος: Είστε τρεις. Να βγει ο ένας όπως επιβάλλει το υγειονομικό πρωτόκολλο Είστε υπεράριθμοι.

Στο άκουσμα αυτής της σύστασης και βλέποντας ότι ο κ. Πολάκης αρνούταν να υπακούσει, ο Γιώργος Κατρούγκαλος σηκώθηκε από το βουλευτικό έδρανο κι αποχώρησε από την αίθουσα, αφήνοντας τον Παύλο Πολάκη και τη Θεοδώρα Τζάκρη, οδηγώντας στο καυστικό σχόλιο του Μάξιμου Χαρακόπουλου: «Φεύγει ο εισηγητής; Μεγάλη η χάρη σας κ. Πολάκη».

Το περιστατικό έληξε μετά από λίγο όταν και ο κ. Πολάκης αποφάσισε να αποχωρήσει μιας και η συνεδρίαση έφτανε στο τέλος της, επιστρέφοντας τη θέση του στον εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Κατρούγκαλο. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA