Μενού
  • Α-
  • Α+

«Ελπίζω η διαφωνία μας να μην σε οδήγησε να ματαιώσεις την πρόσκληση για δείπνο, διότι πεινάω εξαιρετικά», έκλεισε την ομιλία του ο Νίκος Δένδιας, κατά την «επεισοδιακή» συνέντευξη τύπου της Πέμπτης.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο οποίος επικαλέστηκε πηγές που το μίλησαν, το κλίμα που επικράτησε κατά το χθεσινό δείπνο των υπουργών εξωτερικών Ελλάδας – Τουρκίας μετά τη «διπλωματική σύγκρουση», ήταν στην αρχή ψυχρό.

Μάλιστα κατά τα 5 πρώτα λεπτά το επικρατούσε «παγωμάρα», όχι μόνο μεταξύ των Δένδια και Τσαβούσογλου αλλά συνολικά μεταξύ των αντιπροσωπειών.

Μετά από λίγο οι δύο υπουργοί ξεκίνησαν να συζητούν για άλλα θέματα γενικής φύσεως, που δεν αφορούσαν ούτε τις δηλώσεις τους ούτε τα ελληνοτουρκικά και κάπως «έσπασε» ο πάγος μετά από 5-7 λεπτά.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι και ο αποχαιρετισμός της ελληνικής αντιπροσωπείας από την Τουρκία ήταν θερμός, ωστόσο κοινή διαπίστωση είναι ότι το κλίμα είχε χαλάσει.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA