Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ο Χαρδαλιάς απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ για τα self test: «Τηρήθηκε απαρέγκλιτα η νομιμότητα»

Ο Νίκος Χαρδαλιάς απάντησε στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε λόγο για «σκάνδαλο» με τα self test και για «κατασπατάληση δημοσίου χρήματος»

Κόντρα με αφορμή το διαγωνισμό για την προμήθεια των self test ξέσπασε ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων. «Εξαρχής ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισε την προσπάθεια με αθλιότητες, fake news και τη γνωστή του μικροψυχία.

Το ίδιο κάνει και τώρα που το συμπληρωματικό αυτό εργαλείο εφαρμόζεται ήδη με επιτυχία στη στρατηγική διαχείρισης της πανδημίας», τονίζει ο Νίκος Χαρδαλιάς σε ανακοίνωσή του.

Όπως υπογραμμίζει ο υφυπουργός, στη διαδικασία «τηρήθηκε απαρέγκλιτα η νομιμότητα» και έγινε «πλήρης έλεγχος των δικαιολογητικών από το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο διαπίστωσε ότι η νομιμότητα τηρήθηκε απολύτως».

«Αυτός ήταν και ο σκοπός της εγγυητικής επιστολής υπέρ του Δημοσίου σε περίπτωση που κάποιος εκ των αναδόχων δεν τηρούσε στο ακέραιο τις συμβατικές του υποχρεώσεις. Διασφαλίστηκαν πλήρως τα συμφέροντα του Δημοσίου και με την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής το Δημόσιο ωφελήθηκε με ένα σημαντικό ποσό», προσθέτει. 

Ακόμη, ο υφυπουργός αναφέρει ότι η κυβέρνηση «έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα τη Δημόσια Υγεία, προχώρησε με ταχύτητα, αλλά και πλήρη διαφάνεια, στη διενέργεια μειοδοτικού διαγωνισμού για την προμήθεια selftest, που θα επιτρέψουν να ανοίξει με ασφάλεια σειρά δραστηριοτήτων».

«Αθλιότητες, fake news και μικροψυχία»

Παράλληλα, ρίχνει «βολές» στην αξιωματική αντιπολίτευση τονίζοντας πως «εξαρχής ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισε την προσπάθεια με αθλιότητες, fake news και τη γνωστή του μικροψυχία». Προσθέτει ότι «το ίδιο κάνει και τώρα που το συμπληρωματικό αυτό εργαλείο εφαρμόζεται ήδη με επιτυχία στη στρατηγική διαχείρισης της πανδημίας» ενώ σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «όχι μόνο έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα, αλλά επιβεβαιώνεται ότι έχει χάσει οποιαδήποτε επαφή με την αλήθεια».

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε βάλει στο στόχαστρο τους χειρισμούς για τον διαγωνισμό με τα self test και έκανε λόγο για «σκάνδαλο», για «στημένο διαγωνισμό» και για «τεράστιες ευθύνες» της κυβέρνησης Μητσοτάκη «στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας αλλά και στην κατασπατάληση δημοσίου χρήματος».​

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

«Όσο και αν προσπαθούν ο κ. Μητσοτάκης και οι επιτελείς του, το σκάνδαλο με τα self test δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί. Μετά τις αποκαλύψεις, τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ και αφού το θέμα έφτασε πια στη Βουλή, η κυβέρνηση έσπευσε το βράδυ του Σαββάτου- σαν τον κλέφτη και πάλι- να κηρύξει έκπτωτη την εταιρεία στην οποία επιχείρησε μέσα από ένα στημένο διαγωνισμό να δώσει 10 εκατ. ευρώ.

Μια εταιρεία η οποία ιδρύθηκε λίγο καιρό πριν αυτός προκηρυχθεί, με ελάχιστο μετοχικό κεφάλαιο και μόνα "προσόντα" τα χρέη και την "εμπειρία" των ιδιοκτητών της σε άσχετες δραστηριότητες. Φυσικά τα self test ουδέποτε παραδόθηκαν όπως αναγκάστηκε να ομολογήσει η κυβέρνηση.

Και όχι μόνο αυτό. Όπως αποκαλύφθηκε χθες η εταιρεία αυτή, λίγο καιρό μετά την εξασφάλιση των 10 εκατ. πουλήθηκε σε άλλη εταιρεία με ανάλογα χαρακτηριστικά. Οι ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας αλλά και στην κατασπατάληση δημοσίου χρήματος είναι τεράστιες».​


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


TAGS
#Self Test #Νίκος Χαρδαλιάς #ΣΥΡΙΖΑ #διαγωνισμός