Μενού
  • Α-
  • Α+

Προχειρότητα και έλλειψη σχεδίου λίγες μόλις ημέρες πριν το άνοιγμα του τουρισμού, καταλογίζει στην κυβέρνηση η Φώφη Γεννηματά, υποστηρίζοντας ότι διαχειρίζεται και αυτό τον τομέα μόνο με την επικοινωνία έναντι της λήψης των απαραίτητων μέτρων για μη χαθούν πολύτιμα έσοδα για τη χώρα

«Αποτύχατε και στον τουρισμό. Ανεπάρκεια κι αναποτελεσματικότητα», σημείωσε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης του κόμματός της στη Βουλή για τον τουρισμό.

Η ίδια επανέφερε τη δέσμη 5 προτάσεων του ΚΙΝΑΛ με στόχο όπως είπε μία επιτυχημένη τουριστική περίοδο παρά την πανδημία. Οι προτάσεις είναι οι εξής:

1.Άμεση προτεραιότητα ο εμβολιασμός εργαζομένων στον τουρισμό το αμέσως επόμενο διάστημα

2.Εφαρμογή του πιστοποιητικού εμβολιασμού για τα ταξίδια και υποχρεωτικό πρόσφατο αρνητικό τεστ για επισκέπτες που δεν έχουν εμβολιαστεί

3.Μείωση ΦΠΑ στο 6% για τουρισμό και εστίαση έως τέλος 2021 και αναστολή του μέτρου αυξημένου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου

4.Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού

5.Στήριξη εργαζομένων σε τουρισμό κι εστίαση και κήρυξη των συλλογικών συμβάσεων εργασίας τους ως υποχρεωτικών

Αναγκαία η σύναψη διμερών συμφωνιών

Η ίδια υπογράμμισε επίσης την ανάγκη σύναψης διμερών συμφωνιών ιδίως με ΗΠΑ, Ρωσία και Ηνωμένο Βασίλειο, στο μοντέλο αυτής με το Ισραήλ. Η Φώφη Γεννηματά επιτέθηκε εκ νέου στην κυβέρνηση, προσάπτοντάς της αποτυχία στη διαχείριση της πανδημίας σε όλα τα επίπεδα.

«Απέτυχε να πείσει για την αποτελεσματικότητα μέτρων. Κλόνισε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Και τώρα μπροστά στα δύσκολα παραιτείται από τις ευθύνες. Λέει πάρτε τα self-test και κάντε ότι νομίζετε. Μόνο εμπόριο ελπίδας που δε δίνει λύσεις», ανέφερε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA