Μενού
  • Α-
  • Α+

«Η αστυνομία δεν μπορεί να υποκαταστήσει την κοινωνική συνείδηση», υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, απαντώντας σε ερωτήσεις για τη στάση της πολιτείας απέναντι στα κορονοπάρτι, όπως αυτό στην πλατεία Αγίου Γεωργίου.

«Η παρέμβαση της αστυνομίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε μαζικότερη διασπορά ή επεισόδια, καθώς σε αυτά τα πάρτι μπορεί να υπάρχουν άτομα που επιδιώκουν τη σύγκρουση», σημείωσε πιο συγκεκριμένα, ενώ υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να χάνουμε τη μεγάλη εικόνα που είναι ότι «η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών τηρεί τα μέτρα».

Προληπτικά μέτρα και σε άλλες πλατείες

Προανήγγειλε, δε, ότι τις επόμενες μέρες θα γίνουν προσπάθειες πρόληψης όπως έγινε στην πλατεία Βαρνάβα και σε άλλες πλατείες.

«Η παρουσία της αστυνομίας είναι διακριτική», υπογράμμισε η κυρία Πελώνη, προσθέτοντας ότι η έντονη παρουσία της αστυνομίας σε μια συγκέντρωση 1.000 ατόμων θα μπορούσε να οδηγήσει στα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα.

Η αντιπολίτευση προσβάλλει τους επιστήμονες

Η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε, παράλληλα - με φόντο τη διαρροή εγγράφων από τις συνεδριάσεις της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων - ότι η Επιτροπή αξιολογεί όλα τα δεδομένα και εισηγείται στην κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση λαμβάνει την τελική απόφαση, ακούγοντας τους ειδικούς.

Έκανε, δε, λόγο για «προσπάθεια της αντιπολίτευσης να εμφανίσει την Επιτροπή ως πολιτικά χειραγωγούμενη», η οποία «προσβάλλει τους επιστήμονες».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA