Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Δημοσκόπηση Alco: Μπροστά με 13,6 μονάδες η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Στις 13,6 μονάδες διαμορφώνεται το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Alco για τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, τα κόμματα λαμβάνουν: ΝΔ: 37,4%, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: 23,8%, ΚΙΝΑΛ: 5,9%, ΚΚΕ: 5,6%, Ελληνική Λύση: 4,2%, ΜέΡΑ25: 2,9%, Πλεύση Ελευθερίας: 1,4%.

Image
Image

Στην ερώτηση για το ποιον εμπιστεύονται περισσότερο οι πολίτες ως πρωθυπουργό, ο επικεφαλής της κυβέρνησης και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει 43%, το "κανένας" 29%, ενώ τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τέως πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα επιλέγει το 23%.

Οι περισσότεροι πολίτες πάντως δεν είναι ικανοποιημένοι με τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με το 51% να δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο έναντι 40% που δηλώνει ικανοποιημένο.

Aντιστρόφως, η ικανοποίηση των πολιτών από τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του εμβολιαστικού προγράμματος έχει αυξηθεί σε σχέση με την τελευταία δημοσκόπηση του Μαρτίου κατά 4% (55% έναντι 51%).

Image

Αναφορικά με τις μετακινήσεις του Πάσχα, το 62% τάσσεται κατηγορηματικά υπέρ, ενώ το 29% εναντίον, ενώ το άνοιγμα των Λυκείων με σελφ τεστ βρίσκει σύμφωνο το 65% των ερωτηθέντων, δηλαδή τους 2 στους 3.

Image

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


TAGS
#Δημοσκόπηση #Νέα Δημοκρατία #ΣΥΡΙΖΑ #Μέτρα #Πάσχα