Μενού
  • Α-
  • Α+

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο μάρτυρας Κ. Τόμπρας στη διάρκεια της κατάθεσής του στην Προανακριτική της Βουλής, αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο συναλλαγής με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, ενέταξε με τροπολογία την 1η Απριλίου του 2019, τις εμπορικές εταιρείες του αναγκαστικού νόμου 89/1967 στο καθεστώς των ναυτιλιακών εταιρειών προκειμένου να απαλλαγούν από τη φορολογία που είχε επιβάλει η κυβέρνηση Σαμαρά.

Ένα κανονικό πάρε-δώσε δηλαδή σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Εστιάζοντας, δε, στο περιεχόμενο της επίμαχης νομοθετικής ρύθμισης, η ΝΔ ζητά εξηγήσεις από τον αρμόδιο τότε υπουργό Ευκλείδη Τσακαλώτο και διερωτάται αν υπήρξε εντολή για την ψήφισή της από τον τότε Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

«Ανατρέχοντας στο συγκεκριμένο νόμο, 4605 και στα άρθρα 38 και 39 της 1ης Απριλίου 2019 επιβεβαιώνονται απολύτως αυτά που λέει ο μάρτυρας. Πράγματι υπάρχουν νομοθετικές ρυθμίσεις με αυτό το περιεχόμενο. Πρόκειται για μια κραυγαλέα υπόθεση διαπλοκής.

Ο κ. Τσακαλώτος που κατέθεσε τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις ας εξηγήσει: Ήταν δική του πρωτοβουλία ή έλαβε εντολές από τον κ. Τσίπρα; Όποια κι αν είναι η απάντηση ο ΣΥΡΙΖΑ είναι βαρύτατα εκτεθειμένος», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA