Μενού
  • Α-
  • Α+

Με την κατάθεση του Χρίστου Νικολάου, στενού συνεργάτη του Χρήστου Καλογρίτσα, συνεχίζει σήμερα τις εργασίες της η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Πηγές της ΝΔ αναφέρουν ότι ο μάρτυρας υποστήριξε πως γνώρισε τον Νίκο Παππά σε γιορτή στο σπίτι του Χρήστου Καλογρίτσα το 2016 και του φάνηκε ότι οι δυο τους είχαν εξαιρετικές σχέσεις, ενώ φέρεται να είπε ότι η εμπλοκή του επιχειρηματία στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών είχε την αποδοχή της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς κατά πληροφορίες από τον εισηγητή της ΝΔ, Θάνο Πλεύρη, αν ο Χρήστος Καλογρίτσας του είχε πει πως ήταν σε συνεργασία με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Νικολάου φέρεται να απάντησε «Μου είχε πει ότι είχε την αποδοχή της».

Επανερχόμενος ο κ. Πλεύρης και ρωτώντας αν ο κ. Καλογρίτσας είχε καλές σχέσεις με την κυβέρνηση και συγκεκριμένα τον Νίκο Παππά, πηγές της ΝΔ σημείωναν πως ο μάρτυρας απάντησε ότι δεν χρειαζόταν να του το πει, διότι ο ίδιος είχε γνωρίσει τον κ. Παππά στο σπίτι του κ. Καλογρίτσα. Ο κ. Νικολάου τόνισε ότι αυτό έγινε όταν ο κ. Παππάς ήταν Υπουργός ή Χριστούγεννα ή Πάσχα του 2016, με πιθανότερο το Πάσχα καθώς όπως είπε κάθονταν έξω. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο Χρήστος Καλογρίτσας είχε περί τους 50 καλεσμένους με τον κ. Παππά να είναι το μόνο πολιτικό πρόσωπο, ενώ έδειχναν ότι οι σχέσεις τους ήταν πολύ καλές. 

Διαφορετική είναι η εκδοχή που παρουσιάζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι η συγκέντρωση στο σπίτι του κ. Καλογρίτσα ήταν Χριστούγεννα του 2016 στην ονομαστική εορτή του επιχειρηματία μετά το διαγωνισμό και ότι ο μάρτυρας είπε ότι κατά καιρούς είχε δει πρόσωπα κι από άλλους πολιτικούς χώρους.

Παράλληλα, ο μάρτυρας ανέφερε – σύμφωνα πάντα με πληροφορίες – πως ο ίδιος ήταν παρών σε συνάντηση στις 4/7/2017 μεταξύ Σάμερ Χούρι, Χρήστου Καλογρίτσα και Κυριάκου Τόμπρα, με αντικείμενο την επιστροφή του ποσού των 3 εκατομμυρίων  ευρώ από τον κ. Καλογρίτσα στον κ. Χούρι μετά το ναυάγιο του διαγωνισμού. Στη συνάντηση εκείνη κατά τον κ. Νικολάου δεν υπήρξε αναφορά σε πολιτικό πρόσωπο, αλλά κατέστη σαφές ότι η συμφωνία για την υπεργολαβία ήταν εικονική.

Κατά την πλειοψηφία, ο Χρίστος Νικολάου έδωσε στοιχεία και λεπτομέρειες, με τα οποία αποτυπώνεται η εικονικότητα της σύμβασης μεταξύ CCC – Καλογρίτσα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν υπήρχε τίποτα και ότι η σύμβαση ήταν κάτι πρωτοφανές.

Ενδεικτικός είναι κι ο διάλογος που φέρεται να έγινε ανάμεσα στον μάρτυρα και τον πρόεδρο της Επιτροπής, Σταύρο Κελέτση, με δεδομένη την ιδιότητα του πολιτικού μηχανικού αρμόδιου για τα έργα εξωτερικού της εταιρίας ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε, που είχε ο μάρτυρας.

Σ. Κελέτσης (Πρόεδρος): Αν το έργο ήταν τεχνικό θα είχατε κληθεί από τον Καλογρίτσα;

Χ. Νικολάου: Αν ήταν τεχνικό θα το ήξερα. Θα με είχε καλέσει ο Καλογρίτσας ως μηχανικό. Δεν με κάλεσε γιατί το έργο δεν ήταν τεχνικό. Αφορούσε στη δημιουργία καναλιού. Η σύμβαση μεταξύ τους ήταν εικονική και τα 3 εκατομμύρια δόθηκαν για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό. 

Η εξέταση του κ. Νικολάου και οι αντιφατικές πληροφορίες ως προς το περιεχόμενο των αποκαλύψεων του μάρτυρα αναφορικά με τη γιορτή του κ. Καλογρίτσα με προσκεκλημένο τον Νίκο Παππά, πυροδότησε μετά το πέρας της «πόλεμο» ανακοινώσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Πηγές ΝΔ: Από ψέμα σε ψέμα ο ΣΥΡΙΖΑ

«Από ψέμα σε ψέμα ο ΣΥΡΙΖΑ. Το 2016 λίγο πριν το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ο μάρτυρας  κ. Νικολάου επιβεβαίωσε ότι ο μοναδικός πολιτικός που βρέθηκε ως προσκεκλημένος στο σπίτι του κ Καλογριτσα, ήταν ο κ. Νίκος Παππάς. Επιβεβαίωσε έτσι τις άριστες σχέσεις Παππά Καλογρίτσα λίγο πριν το διαγωνισμό. Ο μάρτυρας επιβεβαίωσε επίσης ότι είχε αναγνωρίσει και άλλα πολιτικά πρόσωπα σε παλαιότερα καλέσματα», σημείωναν πηγές της ΝΔ και κατέληγαν δηκτικά πως: «Συνεπώς, το 2016 η πρόσκληση είχε όνομα και επώνυμο Νίκος Παππάς».

Πηγές Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ: Φαρσοκωμωδίας συνέχεια

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση πηγών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που υποστήριζε ότι η «φαρσοκωμωδία» στην Προανακριτική συνεχίζεται.

Αναλυτικά οι εν λόγω πηγές ανέφεραν τα εξής:

Ο μάρτυρας και συνεργάτης του Χρήστου Καλογρίτσα, Χρήστος Νικολάου, παραδέχθηκε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση και ότι στις συναντήσεις της CCC με Καλογρίτσα, όπου ο ίδιος μετείχε, δεν έγινε καμία αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα.

Ο μάρτυρας επιβεβαίωσε ότι τόσο ο Χρήστος Καλογρίτσας όσο και η CCC έχουν αναγνωρίσει την ύπαρξη οφειλής 3 εκατ. ευρώ από τον εργολάβο προς τη λιβανέζικη εταιρεία, καθώς και την υποχρέωση επιστροφής του ποσού αυτού. Σημειώνεται ότι το ίδιο είχε αποδειχθεί από το συμφωνητικό που κατέθεσε στην επιτροπή ο Κυριάκος Τόμπρας.  

Ο συνεργάτης του Χρήστου Καλογρίτσα ανέφερε ότι δεν γνώριζε τον Νίκο Παππά, τον οποίον όπως είπε έχει δει μία και μοναδική φορά σε κοινωνική εκδήλωση. Πρόκειται για εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν δεκάδες άτομα, μεταξύ των οποίων και πολιτικά πρόσωπα, όπως ο Τάκης Θεοδωρικάκος, από τότε στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη.  Καλό Πάσχα σε όλους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA