Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Γιάννος Παπαντωνίου: Κατηγορείται για νέα υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος, σχετίζεται με τη βίλα στη Σύρο

Νέα μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη έχει ο Γιάννος Παπαντωνίου, καθώς έφτασε στα χέρια της ειδικής ανακρίτριας, νέα δικογραφία στην οποία είναι βασικός κατηγορούμενος

Μία νέα δικογραφία με βασικό κατηγορούμενο τον Γιάννο Παπαντωνίου, έφτασε στα χέρια της ειδικής ανακρίτριας. Ο πρώην υπουργός κατηγορείται και σε αυτή την περίπτωση για τα αδικήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Η υπόθεση αφορά την αγοραπωλησία του σπιτιού του στη Σύρο, το οποίο πουλήθηκε το 2016 πράξη που φέρεται να ήταν εικονική προκειμένου να «ξεπλυθεί μαύρο» χρήμα των εξοπλιστικών.

Ο κ. Παπαντωνίου αρνείται τις συγκεκριμένες κατηγορίες. Παράλληλα ο πρώην υπουργός όπως και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου, αλλά και ένας φίλος του επιχειρηματίας, απολογήθηκαν σήμερα συμπληρωματικά για την υπόθεση που αφορά τη δωροδοκία των περίπου 2,5 εκ. ευρώ που φέρεται να έλαβε ο κ. Παπαντωνίου για να υπογραφεί το 2003 η σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό των έξι φρεγατών του πολεμικού μας ναυτικού με γαλλική εταιρία.

Εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου ο κ. Παπαντωνίου δήλωσε για τη συγκεκριμένη υπόθεση πως:

«Δεν μου επιβλήθηκε κανένας όρος. Είναι ένα ξεκάθαρο δείγμα ότι η ελληνική δικαιοσύνη αρχίζει και πια να λειτουργεί ανεξάρτητα με βάση το νόμο και με βάση τη δικογραφία. Αυτό αποτελεί ένα θετικό βήμα το οποίο νομίζω ότι πέρα από δική μου περίπτωση δημιουργεί κάποια αισιοδοξία».

Όσον αφορά τις νέες κατηγορίες που αντιμετωπίζει, ο συνήγορός του Μιχάλης Δημητρακόπουλος σημείωσε ότι: «Πλήττετε το κράτος δικαίου όταν ασκούνται ποινικές διώξεις σε βάρος πολιτών για το αδίκημα της δωροδοκίας όπου ψάχνονται και δεν υπάρχουν οι άνθρωποι οι οποίοι υποτίθεται ότι δωροδόκησαν».


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ