Μενού
  • Α-
  • Α+

«Ο χειρισμός του κ. Δένδια υπήρξε άψογος. Μην σταθείτε μόνο στην αντιπαράθεση που προκλήθηκε γιατί ο κ. Τσαβούσογλου επέλεξε να απαντήσει στον κ. Δένδια. Ο κ. Δένδιας έβαλε ακριβώς τους κανόνες που πρέπει να διέπουν την επίλυση των ζητημάτων. Αν δεν συμφωνήσουμε το πλαίσιο, δεν μπορούμε να βρούμε λύση», είπε ο κ. Μητσοτάκης για τη διπλωματική σύγκρουση Δένδια-Τσαβούσογλου στην Άγκυρα.

«Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Η εντολή που είχα δώσει στον ΥΠΕΞ ήταν ότι δεν θα αφήσεις καμία πρόκληση αναπάντητη», είπε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης. Επέμεινε ότι τα ζητήματα με την Τουρκία είναι ευρω-τουρκικά και προανήγγειλε ότι ο διάλογος δεν διακόπτεται. «Έχω αποφύγει συστηματικά να απαντώ σε τοποθετήσεις Τούρκων αξιωματούχων. Δεν το κάνω και δεν θα το κάνω», είπε ο πρωθυπουργός. «Η Ελλάδα θα υπερασπίζεται πάντα με αυτοπεποίθηση τα κυριαρχικά της δικαιώματα, αλλά με αυτοπεποίθηση θα τείνει και χείρα φιλίας προς τη γείτονα χώρα», σημείωσε οχαρακτηριστικά.

«Πάντα έχει νόημα μια συνάντηση και η συνάντηση με τον κ. Ερντογάν θα γίνει», είπε ο κ. Μητσοτάκης, αποφεύγοντας πάντως να την τοποθετήσει χρονικά. Υπογράμμισε, δε, ότι δεν εκτιμά ότι η συνάντηση αυτή θα αργήσει ιδιαίτερα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA