Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

«Ο Τσιόδρας πέρυσι ήταν εθνικός ήρωας, φέτος είναι εξαφανισμένος»: Άγρια κόντρα στον αέρα του ΑΝΤ1

Οι ευρωβουλευτές, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και Δημήτρης Παπαδημούλης λογομάχησαν για την τροπολογία που ψηφίστηκε στην Βουλή για το ακαταδίωκτο των λοιμωξιολόγων. Τι ειπώθηκε για τον λοιμωξιολόγο, Σωτήρη Τσιόδρα

Έντονη αντιπαράθεση είχαν στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, Καλημέρα Ελλάδα, η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, σχετικά με το ακαταδίωκτο της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων, το οποίο ψηφίστηκε σε τροπολογία της Βουλής.

Ο κύριος Παπαδημούλης σχολίασε ότι «η απαράδεκτη αυτή τροπολογία επιδιώκει να φιμώσει τους επιστημονες λοιμωξιολόγους σε ενδεχόμενη καλόπιαστη μελλοντική εξέταση σχετικά με τι προτάθηκε και τι αποφασίστηκε για το lockdown και να προστατεύσει τα κομματικά στελέχη που πήραν τις αποφάσεις. Είναι απαράδεκτοι, δεν συστάθηκε εξαρχης, αλλά έγινε λίγο μετά αφότου διέρρευσαν πρακτικά της επιτροπής λοιμωξιολόγων που δείχνουν οτι πολλές φορές η κυβέρνηση κάνουν του κεφαλιού της» και συνεχίζει:

«Πέρυσι ο Σωτήρης Τσιόδρας ήταν εθνικός ήρωας. Τώρα είναι εξαφανισμένος. Και για να δούμε την μεγάλη εικόνα. Η κατασταση στην ελλαδα χειροτερεύει σε αριθμό νεκρών ανά εκατομμύρια κατοίκους. Θα ήθελα πολυ να πιστεψω την εξωραιστική προπαγάνδα, αλλά συνθλίβεται από την πραγματικότητα.

Προς υπεράσπιση της τροπολογίας, η κυρία Ασημακοπούλου απάντησε στην κριτική του κυρίου Παπαδημούλη: «Στην χώρα που ζούμε τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Και έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα, από τον πρώην υπουργό Υγείας, κύριο Πολάκη, ότι μερικοί πρέπει να μπουν φυλακή, ίσως τώρα τους έχει ανοίξει η όρεξη να βάλουν φυλακή τον Τσιόδρα, που χαρακτηρίζει ως εξαφανισμένο ο κύριος Παπαδημούλης. Αυτό που έκανε η κυβερνηση δείχνει αντανακλαστικά και σύνεση. Η επιτροπή εισηγείται, δεν έχει ευθύνες τέτοιου τύπου. Ευθύνες υπάρχουν πολιτικές και όπου υπάρχουν διοικητικές, κανείς δεν έχει κλέισει τον δρόμο για την δικαιοσύνη»

Και συνεχίζει: «Όσον αφορά το επιχείρημα ότι φιμώνονται τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής , είναι ελεύθεροι να μιλήσουν και να πούνε ό,τι θέλουν. Απλώς προσπαθούμε να τους προστατεύσουμε από κακόβουλος, ψεκασμένους ενδεχομένως ανθρώπους που θέλουν να τους κυνηγήσουν.

Κατηγορίες για μικροπολιτικό όφελος

«Ο κύριος Παπαδημούλης, που έχει κι έναν θεσμικό ρόλο στο Ευρωκοινοβούλιο ως αντπρόεδρος, δυσφημεί συνεχώς την χώρα μας για μικροπολιτικό όφελος», κατήγγειλε η κυρία Ασημακοπούλου.

Προς υπεράσπιση της θέσης του, ο κύριος Παπαδημούλης απάντηση: Δεν δυσφημώ την χώρα μου. Εκπροσωπώ την χώρα μου γιατί θα ήθελα λιγότερους νεκρούς και να δαμάσουμε την πανδημία.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#λοιμωξιολόγοι #Κορονοϊός #Lockdown