Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ολοκληρώνοντας την επίσημη επίσκεψή της στην Σλοβενία, μετέβη στο Κόπερ, την πόλη από την οποία κατάγεται η οικογένεια του Ιωάννη Καποδίστρια.

Την κυρία Σακελλαροπούλου υποδέχτηκαν στην Πλατεία Καποδίστρια ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σλοβενίας Borut Pahor και ο δήμαρχος του Κόπερ Aleš Bržan. Οι δυο πρόεδροι έκαναν τα αποκαλυπτήρια σε ένα «Παγκάκι Φιλίας» που βρίσκεται δίπλα από το άγαλμα του Καποδίστρια.

Κατά την τελετή, η ΠτΔ απηύθυνε χαιρετισμό. «Με μεγάλη μου χαρά βρίσκομαι σήμερα στην πλατεία Καποδίστρια στο Κόπερ – γνωστό επίσης και ως Capodistria. Δεν πρόκειται ασφαλώς για σύμπτωση που η πόλη από την οποία κατάγεται η οικογένεια Καποδίστρια έχει αδελφοποιηθεί με την Κέρκυρα, την πόλη στην οποία γεννήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας», τόνισε αρχικά.

Υπογράμμισε ότι ο Καποδίστριας είναι χωρίς αμφιβολία μια από αυτές τις προσωπικότητες που έχουν αφήσει ανεξίτηλα ίχνη στην ελληνική αλλά και την ευρωπαϊκή ιστορία και χάρη ιδίως στις δικές του αδιάκοπες διπλωματικές προσπάθειες, η Ελλάδα κατάφερε να κερδίσει την ανεξαρτησία της το 1830 και να διευρύνει τα σύνορά της.

Στη συνέχεια, η κυρία Σακελλαροπούλου ξεναγήθηκε στην παλαιά πόλη του Κόπερ και ενημερώθηκε από την πρύτανη του πανεπιστημίου Primorska δρ Klavdija Kutnar για τις δραστηριότητες του πανεπιστημίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA