Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Άρση ασυλίας Λαγού: Τη Δευτέρα αποφασίζει το Ευρωκοινοβούλιο - Θα συνεχίσει να παίρνει μισθό 11.000 ευρώ

Τη Δευτέρα αποφασίζει η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου επί της άρσης ασυλίας του Γιάννη Λαγού, καταδικασμένου για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής

Τη Δευτέρα 26 Απριλίου αποφασίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επί της άρσης ασυλίας του ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού, μετά τη θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Νομικών θεμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, JURI.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Οpen, ωστόσο, ακόμα και αν αρθεί η ασυλία του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, εκείνος θα συνεχίσει να πληρώνεται, και συγκεκριμένα θα λαμβάνει 6.800 ευρώ μηνιαίως, καθώς και περίπου 4.300 ευρώ για τα έξοδα του γραφείου του. Θα σταματήσει, μάλιστα, να λαμβάνει τα ποσά αυτά μόνο εφόσον καταδικαστεί αμετάκλητα.

Ενδιαφέρον, παράλληλα, έχει και το πώς θα επιστρέψει στην Ελλάδα, αν αρθεί η ασυλία του.

Ο ίδιος έχει στο παρελθόν κάνει αντικρουόμενες δηλώσεις για το ζήτημα. Έχει υποστηρίξει πως θα γυρίσει μόνος του στην Ελλάδα, αλλά και πως έχει πρόταση για να του χορηγηθεί άσυλο από τρίτη χώρα. Αν δεν επιστρέψει μόνος του, θα πρέπει η χώρα μας να ζητήσει την έκδοσή του από τις βελγικές αρχές, κάτι που μπορεί να αποβεί αρκετά χρονοβόρο.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#Χρυσή Αυγή #ασυλία