Μενού
  • Α-
  • Α+

Τη Δευτέρα 26 Απριλίου αποφασίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επί της άρσης ασυλίας του ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού, μετά τη θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Νομικών θεμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, JURI.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Οpen, ωστόσο, ακόμα και αν αρθεί η ασυλία του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, εκείνος θα συνεχίσει να πληρώνεται, και συγκεκριμένα θα λαμβάνει 6.800 ευρώ μηνιαίως, καθώς και περίπου 4.300 ευρώ για τα έξοδα του γραφείου του. Θα σταματήσει, μάλιστα, να λαμβάνει τα ποσά αυτά μόνο εφόσον καταδικαστεί αμετάκλητα.

Ενδιαφέρον, παράλληλα, έχει και το πώς θα επιστρέψει στην Ελλάδα, αν αρθεί η ασυλία του.

Ο ίδιος έχει στο παρελθόν κάνει αντικρουόμενες δηλώσεις για το ζήτημα. Έχει υποστηρίξει πως θα γυρίσει μόνος του στην Ελλάδα, αλλά και πως έχει πρόταση για να του χορηγηθεί άσυλο από τρίτη χώρα. Αν δεν επιστρέψει μόνος του, θα πρέπει η χώρα μας να ζητήσει την έκδοσή του από τις βελγικές αρχές, κάτι που μπορεί να αποβεί αρκετά χρονοβόρο. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA