Μενού
  • Α-
  • Α+

Εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών σημείωσε ότι «οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν μια διευθέτηση για την επανένωση της Κύπρου, στη βάση μίας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, που θα ωφελήσει όλους τους Κύπριους, όπως και την ευρύτερη περιοχή».

Η Άτυπη Πενταμερής για το Κυπριακό ξεκίνησε στη Γενεύη με τη συνάντηση του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες. Αργότερα θα ακολουθήσει συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Η διάσκεψη αναμένεται να ολοκληρωθεί την Πέμπτη με νέο κύκλο επαφών του ΓΓ του ΟΗΕ και ενδεχομένως θα ακολουθήσει ένα κοινό ανακοινωθέν το οποίο θα καταδεικνύει αν έχει προκύψει συμφωνία επί κοινού εδάφους για να προχωρήσει η διαδικασία σε ουσιαστική διαπραγμάτευση με νέα σύνοδο.

Οι εργασίες της διάσκεψης άρχισαν με συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ, και ακολουθεί συνάντηση του κ. Γκουτέρες με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό, ότι δεν αναμένεται να γίνουν δηλώσεις πριν τη λήξη των επαφών ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές. Στο περιθώριο της Άτυπης Πενταμερούς για το Κυπριακό, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, συναντήθηκε με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ για τη Συρία Γκάιρ Πέντερσεν στη Γενεύη.

«Συζητήσαμε τη σταθερή στήριξη της Ελλάδας στο έργο του Ειδικού Απεσταλμένου και τις προσπάθειες του ΟΗΕ, στη βάση της Απόφασης 2254 ΣΑ του ΟΗΕ, για τις εξελίξεις στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή» αναφέρει ο Έλληνας ΥΠΕΞ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA