Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε σήμερα (Μ. Τετάρτη) με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στο διάλογο που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η συζήτηση επικεντρώθηκε στο σχέδιο ανάκαμψης, στην επιχείρηση «Ελευθερία» αλλά και στη σημασία των self test για τον κορονοϊό. O K. Μητσοτάκης έστειλε ένα μήνυμα ενόψει Πάσχα, επισημαίνοντας ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός, δίνοντας παράλληλα ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία των self-test.

«Θέλω να ενθαρρύνω τους συμπολίτες μας αυτές τις άγιες μέρες, τη Μεγάλη Εβδομάδα, από τη μία να αναλογιστούμε τις δοκιμασίες που περάσαμε συνολικά ως κοινωνία αυτό το χρόνο κι από την άλλη να τιμήσουμε το μέλλον με την αισιοδοξία που μας αξίζει. Και να μην ξεχάσουμε ότι τη μέρα του Πάσχα μπορούμε να γιορτάσουμε με τους κανόνες που μας έχουν υποδείξει οι ειδικοί», τόνισε.

«Όχι» στον εφησυχασμό

Πρόσθεσε: «Όμως το γεγονός ότι τα κρούσματα μειώνονται και οι εμβολιασμοί προχωράνε πιο γρήγορα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δικαιολογήσει οποιονδήποτε εφησυχασμό. Τα μέτρα ατομικής προστασίας πρέπει να τηρούνται σχολαστικά. Και έχουμε στη φαρέτρα μας πλέον και το όπλο των self-test, που έχουν λειτουργήσει υποδειγματικά και έχουν αγκαλιαστεί από τους πολίτες, που επιδεικνύουν και μεγάλη αίσθηση ατομικής ευθύνης στο πως τα αξιοποιούν΄. 

Σχετικά με το άνοιγμα της πλατφόρμας των εμβολιασμών για πολίτες νεαρότερης ηλικίας σημείωσε ότι ήδη έχουν κλειστεί τα πρώτα ραντεβού στην ομάδα 30-39. «Έχουμε ξεπεράσει τις 100.000 και άμεσα θα ανοίξουν και οι ηλικίες 40-49», είπε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως «με αυτή την ευκαιρία, να ενθαρρύνω πάλι τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό. ΤΟ καλύτερο εμβόλιο είναι το γρηγορότερο εμβόλιο. Θα είμαστε προστατευμένοι εμείς οι ίδιοι από τις επιπτώσεις μιας αρρώστιας επικίνδυνης αλλά θα έχουμε πράξει και το κοινωνικό μας χρέος, βοηθώντας συνολικά την προσπάθεια της χώρας να επανέλθει σε ρυθμούς κανονικότητας».

Τα στοιχεία από τις ΜΕΘ

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε στοιχεία από ΜΕΘ τα οποία χαρακτήρισε καταλυτικά. «Το 95% συμπολιτών μας είναι που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Κατά συνέπεια χρέος όλων μας να στείλουμε το μήνυμα ειδικά στους πιο ευάλωτους. Ότι ο εμβολιασμός ρους προστατεύει από μια αρρώστια εξαιρετικά επικίνδυνη. Και είναι μια ιατρική πράξη εξαιρετικά ασφαλής κι ο όποιος απειροελάχιστος κίνδυνος είναι απείρως μικρότερος από τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις αν κάποιος ασθενήσει με κορονοιό», ανέφερε.

Επίσης, μίλησε για το Ταμείο Ανάκαμψης, δίνοντας στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ένα στικάκι που περιείχε το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0». Όπως είπε, κατατέθηκε δεύτερο στη σειρά των ευρωπαϊκών χωρών. Το χαρακτήρισε ως μια πολύ σημαντική δουλειά «από Έλληνες για Έλληνες» και πρόσθεσε ότι έχει τη δυνατότητα να αναδιατάξει πλήρως το παραγωγικό μοντέλο της χώρας.

Η συνάντηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 11:00, στο Προεδρικό Μέγαρο και έγινε στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων του Πρωθυπουργού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA