Μενού
  • Α-
  • Α+

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης ανακοίνωσε ότι οι κατάκοιτοι συμπολίτες μας θα αρχίσουν να εμβολιάζονται στα σπίτια τους από τις 15 Μαΐου, με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά του κορονοϊού με το οποίο θα υπάρχει επάρκεια.

Παράλληλα ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε ότι η διατήρηση των SMS και ο περιορισμός στην κυκλοφορία κατά τις νυχτερινές ώρες για μερικές ημέρες ακόμα, έχει μια συμβολική σημασία και μια παιδαγωγική ιδιότητα.

«Οτιδήποτε ανοίγεις είναι πιο δύσκολη άσκηση απ’ οτιδήποτε κλείνεις (…) Το να ανοίγεις είναι μια εύκολη πολιτικά απόφαση, αλλά τεχνικά δύσκολη», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Επιπλέον ο κ. Γεραπετρίτης αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς των ηλικιακών ομάδων 40-44 και των 30-39, οι οποίες ήδη έχουν δείξει μεγάλη προθυμία για να εμβολιαστούν.

Συγκεκριμένα για την ηλικιακή ομάδα των 40-44 ήδη από το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης όταν και άνοιξε η πλατφόρμα ήδη 44 χιλιάδες πολίτες έχουν μπει για να κλείσουν ραντεβού εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca, ενώ από το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης, 500 από αυτούς έχουν εμβολιαστεί.

Σε ό,τι άφορα την ηλικιακή ομάδα 30 - 39 έχουν εγγράφει περίπου 120 χιλιάδες πολίτες, και έχουν ήδη εμβολιαστεί πάνω από 5 χιλιάδες σημείωσε ο κ. Γεραπετρίτης.

Κικίλιας: Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα μπορούν να εμβολιαστούν οι πολίτες άνω των 18

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100,3, ο Βασίλης Κικίλιας σημείωσε ότι ήδη έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό ενάντια στον κορονοϊό σχεδόν 115 χιλιάδες (114.873) πολίτες ηλικίας 30 - 39, και 22 χιλιάδες (21.706) πολίτες ηλικίας 40 - 44, ενώ ήδη πάνω από 10 χιλιάδες πολίτες μεταξύ 30 και 39 έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου τους.

Τόνισε, παράλληλα, πως μέχρι το τέλος Ιουνίου, όλοι οι ενήλικοι πολίτες θα μπορούν πλέον να εμβολιαστούν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA