Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε νέα αναβολή – την τρίτη κατά σειρά – οδηγήθηκε προγραμματισμένη για σήμερα Τετάρτη 5 Μαΐου εξέταση του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά και τους χειρισμούς του στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών την περίοδο 2015-2016.

Αιτία, σύμφωνα με επιστολή του επιχειρηματία προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής, Σταύρο Κελέτση, αποτελεί η 14ήμερη καραντίνα στην οποία τέθηκε από τις 30 Απριλίου, καθώς κατόπιν ιχνηλάτησης, διαπιστώθηκε ότι είχε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού.

Ως εκ τούτου, η συνεδρίαση αναβλήθηκε και η προγραμματισμένη για σήμερα εξέταση του κ. Καλογρίτσα, θα επαναπρογραμματιστεί μετά το πέρας των 14 ημερών καραντίνας.

Η τρίτη αναβολή

Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας, που θεωρείται μάρτυρας «κλειδί» στην υπόθεση διερεύνησης της Επιτροπής δεδομένου ότι έχει εξαπολύσει «κεραυνούς» κατά του κ. Παππά για ενορχήστρωση σχεδίου απόκτησης του λεγόμενου ΣΥΡΙΖΑ Channel με «μπροστινό» τον ίδιο, έχει ζητήσει αναβολή άλλες δύο φορές μέχρι τώρα.

Την πρώτη φορά για τις 13 Απριλίου οπότε και δεν είχε προσέλθει επικαλούμενος ανάγκη διενέργειας δεύτερου τεστ COVID-19 και τη 2η φορά στις 20 Απριλίου οπότε και είχε επικαλεστεί κώλυμα λόγω κόπωσης από το εμβόλιο. κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, ο κ. Καλογρίτσας αυτή τη φορά ζήτησε να αναζητηθεί τρόπος εξέτασής του παρά την καραντίνα στην οποία τέθηκε μετά από συμμετοχή του σε τραπέζι τη Μεγάλη Παρασκευή, αλλά βάσει υγειονομικού πρωτοκόλλου έλαβε αρνητική απάντηση, καθώς δεν γίνονται εξαιρέσεις.

Κριτική από ΣΥΡΙΖΑ 

Καυστικά σχολιασε τη νέα απουσία του Χρήστου Καλογρίτσα από την Επιτροπή η Θεοδώρα Τζάκρη εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, βάλλοντας κατά της ΝΔ.

Αναλυτικότερα, δήλωσε τα εξής: «Ο καθ’ υποτροπήν ασθενής βασικός μάρτυρας και το άρρωστο αφήγημα της ΝΔ Από ό,τι φαίνεται, ο κορονοϊός έχει πλήξει σοβαρά το αφήγημα της ΝΔ όσον αφορά την προανακριτική που έστησε με ψευδείς και χαλκευμένες κατηγορίες».

«Ο κύριος Καλογρίτσας αποτελεί παγκόσμια παράδειγμα για την ιατρική επιστήμη, καθώς μετά τις παρενέργειες 14 ημερών λόγω του εμβολιασμού του, ενημερωθήκαμε σήμερα ότι  με την σφραγίδα του ΕΟΔΥ, δηλαδή του κυρίου Μητσοτάκη, ο κ. Καλογρίτσας θα απουσιάσει για πολλοστή φορά από τις εργασίες της Προανακριτικής μέχρι 14 Μαϊου καθώς έχει έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Συνιστούμε στην ΝΔ ή να κλείσει επιτέλους την συμφωνία που θέλει ο κ. Καλογρίτσας προκειμένου να έρθει στην Προανακριτική να καταθέσει τα ψεύδη που του έχει αυτή υποδείξει ή να κλείσει τις εργασίες της επιτροπής η οποία κατέρρευσε ως χάρτινος πύργος ήδη από τους πρώτους δύο μάρτυρες!» συμπλήρωσε η κυρία Τζάκρη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA