Μενού
  • Α-
  • Α+

Επικεφαλής του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης (6/5) ενάντια στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά. Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμμετείχε με την ομάδα του κόμματος στην πορεία στο πλαίσιο της σημερινής απεργίας και έκανε λόγο για «ό,τι πιο αντιλαϊκό έχει φέρει ποτέ ελληνική κυβέρνηση» αναφερόμενος στην κατάργηση του 8ωρου.

«Ενώ σε όλον τον κόσμο η πανδημία οδηγεί τις κυβερνήσεις να συνειδητοποιήσουν ότι η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από τα κέρδη, στην Ελλάδα η κυβέρνηση κινείται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση και επιχειρεί να αξιοποιήσει την πανδημία ως ευκαιρία για να επιβάλει ό,τι πιο αντιλαϊκό, ό,τι πιο αντιδραστικό έχει φέρει ποτέ ελληνική κυβέρνηση απέναντι στον κόσμο της εργασίας, την κατάργηση του 8ωρου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Και προσέθεσε πως: «Μας γυρνάει σε πολύ παλιές εποχές. Το 8ωρο καθιερώθηκε με αγώνες από το 1886 στους μεγάλους εργατικούς αγώνες του Σικάγο στις ΗΠΑ όπου καθιερώθηκε ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς».

Καταλήγοντας σημείωσε: «Καλύτερα να το ξανασκεφτούν. Η απάντηση σήμερα των εργαζομένων με τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία είναι ένα μήνυμα: αυτή θα είναι μια κορυφαία μάχη υπεράσπισης του δικαιώματος των εργαζομένων και της λαϊκής πλειοψηφίας στη ζωή και την αξιοπρέπεια και αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε μέχρι το τέλος».

Απεργία: Επεισόδια με χημικά στο κέντρο της Αθήνας

Επεισόδια σημειώθηκαν στο τέλος της πορείας που ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων με κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθηνών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επί των οδών Ομήρου και Πανεπιστημίου άγνωστοι προχώρησαν σε ρίψη 3 βομβών μολότοφ σε αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί, αλλά ούτε και προσαγωγές. Πηγές της ΕΛΑΣ διευκρινίζουν, ωστόσο, πως δεν υπήρξε κλιμάκωση των επεισοδίων.

Την ίδια ώρα επίθεση με μπογιές πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της Τράπεζα της Ελλάδος, με τους άνδρες των ΜΑΤ να απαντούν με χημικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA