Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην Ελλάδα θα εκδοθεί ο χρυσαυγίτης ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός καθώς η βελγική δικαιοσύνη ενέκρινε την εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης. Το προδικαστικό τμήμα του Πρωτοδικείου στις Βρυξέλλες έκρινε πως πρέπει να εκδοθεί στη χώρα μας.

Ο καταδικασμένος για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, έχει προθεσμία ως και την ερχόμενη Δευτέρα ώστε να ασκήσει έφεση.

Αν τελικά δεν ασκήσει το δικαίωμα στην έφεση, τότε αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα στις αμέσως επόμενες ημέρες. Έως τότε θα παραμείνει στις φυλακές St Gilles στις Βρυξέλλες.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Εισαγγελίας των Βρυξελλών: «Το προδικαστικό τμήμα του ολλανδόφωνου Πρωτοδικείου στις Βρυξέλλες αποφάσισε σήμερα σχετικά με το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σχετικά με τον Ι.Λ .: Το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης κηρύχθηκε εκτελέσιμο. (...) Για προφανείς λόγους ασφαλείας, η ημερομηνία παράδοσης δεν μπορεί να κοινοποιηθεί».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA