ΠΟΛΙΤΙΚΗ
09/05/2021 17:25

Αλέξης Πατέλης: Ατυχής και λάθος η διατύπωσή μου για τα διδακτορικά

«Συγγνώμη» για τα όσα είπε για τους υποψήφιους εργαζόμενους που έχουν διδακτορικό ζήτησε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

Αλέξης Πατέλης: Ατυχής και λάθος η διατύπωσή μου για τα διδακτορικά
Αλέξης Πατέλης (Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων)
Ανάγνωση:

Ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, σε ανάρτησή του στο Facebook, μετά και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, είπε ότι η δήλωσή του πώς «δεν θα προσλάμβανε κάποιον νέο με διδακτορικό γιατί ίσως αυτό δειχνει ότι δεν έχει όρεξη για δουλειά», ήταν «ατυχής και λάθος» και ζήτησε συγγνώμη.

«Έχω διδακτορικό από το πανεπιστήμιο του Princeton. Δούλεψα σαν σκυλί για να το αποκτήσω και θαυμάζω άλλους που –σαν εμένα κάποτε–, ξημεροβραδιάζονται στη βιβλιοθήκη για να προκόψουν.Ζητώ συγγνώμη για την διατύπωσή μου σε συνέντευξη που παραχώρησα. Ήταν ατυχής και λάθος, ακόμα και για κάποιον που δεν είναι πολιτικός.Στην συζήτηση αναφερόμουν φυσικά σε συμβουλές για καριέρα στον τραπεζικό τομέα. Ως μάνατζερ παλαιότερα ήμουν υπεύθυνος για αρκετές προσλήψεις. Έχω ζήσει από κοντά τις διαδικασίες, και ξέρω πόσο δύσκολο είναι να ξεχωρίσει κανείς και να πείσει για τις ικανότητές του.

Σε μερικές καριέρες – όπως αυτή του ακαδημαϊκού, του ερευνητή επιστήμονα, κοκ – το διδακτορικό είναι απαραίτητο. Σε άλλες δεν είναι προαπαιτούμενο. Συνιστά, όμως, αυτονοήτως μια σημαντική προσωπική κατάκτηση» έγραψε ο κ. Πατέλης.

Όπως έγραψε, πιστεύει και σε εκείνους τους νέους που δεν είχαν την ευκαιρία για σπουδές επιπέδου διδακτορικού.

«Πιστεύω και σε αυτόν που δεν είχε ευκαιρίες. Και ναι, πρέπει να του δοθεί η δυνατότητα να αποδείξει τις ικανότητές του. Πολλοί μοχθούν. Και πρέπει να στηριχθούν. Χτίζουμε μια Ελλάδα στην οποία όλοι μπορούμε να πετύχουμε, στον τομέα που επιθυμεί ο καθένας, με βάση την εργατικότητα» έγραψε.

«Πυρά» από ΣΥΡΙΖΑ

Η δήλωση του συμβούλου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλέξη Πατέλη, που έγινε στην πλατφόρμα impactalk.gr, είχε προκαλέσει τη σφοδρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε ανακοίνωσή του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι « προσβάλλει τους νέους επιστήμονες που συνέχισαν τις σπουδές τους, ως τεμπέληδες».

«Με κυνικό τρόπο ο επικεφαλής του οικονομικού του πρωθυπουργού, κ. Πατέλης, αποκαλύπτει το 'όραμα των δήθεν άριστων της Ν.Δ. για τους νέους και τις νέες της χώρας. Φθηνά εργατικά χέρια χωρίς ιδιαίτερη μόρφωση» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΤΕΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ