Μενού
  • Α-
  • Α+

Κυβερνητικές πηγές έσπευσαν να καθησυχάσουν τις ανησυχίες για έλλειψη επάρκειας εμβολίων της AstraZeneca κατά του κορονοϊού, μετα την απόφαση της Κομισιόν να μην ανανεώσει τις παραγγελίες από τη συγκεκριμένη εταιρεία μετά τον Ιούνιο.

Από τις ίδιες πηγές ξεκαθαρίζεται ότι έχει διασφαλιστεί η δεύτερη δόση για την τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο και ότι η όποια αλλαγή μετά το τέλος της σύμβασης δεν αφορά στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο.

Τι έγινε με την Κομισιόν; 

Υπενθυμίζεται ότι χθες Κυριακή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι δεν θα ανανεώσει την παραγγελία της σε εμβόλια από την AstraZeneca κατά του κορονοϊού από τον Ιούνιο και μετά.

Στόχος περίπου 5,8 εκατ εμβολιασμοί στο τέλος Μαΐου 

Μέχρι το τέλος Μαΐου, αναμένεται να έχουν εμβολιαστεί 5,8 εκατομμύρια πολίτες, κάτι που αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στο πλαίσιο της «θωράκισης» της ανοσίας της αγέλης. Αυτή τη στιγμή γίνονται περισσότεροι από 110.000 εμβολιασμοί την ημέρα, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα το εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας μας να προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς. Υπενθυμίζεται ότι όλοι όσοι είναι άνω των 30 ετών αναμένεται από το τέλος Μαΐου - αρχές Ιουνίου θα μπορούν να επιλέξουν με ποιο εμβόλιο θέλουν να εμβολιαστούν.

Επιπλέον μέσα στον Ιούνιο, θα αρχίσουν να εμβολιάζονται και οι 18 - 30 ετών, όπως είπε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. 

<

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA