Μενού
  • Α-
  • Α+

Την Παρασκευή 14 Μαΐου θα ανοίξει εντέλει επισήμως η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων κρατικής επιδότησης των κεφαλαίων των επιχειρήσεων εστίασης που αφορούν στην αγορά πρώτων υλών για την επανεκκίνησή τους, όπως ανακοίνωσε από τη Βουλή, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, το τεστ της πλατφόρμας θα γίνει την προσεχή Πέμπτη και την Παρασκευή θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία για την έναρξη υποβολής αιτήσεων, οι οποίες θα μπορούν να κατατίθενται έως τις 31 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης η πλατφόρμα θα εμφανίζει το ποσό που δικαιούται ο καθένας, ώστε οι δικαιούχοι να γνωρίζουν εκ των προτέρων και να διευκολυνθεί ο προγραμματισμός τους. Σε αυτό το πλαίσιο, όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, αν ένας δικαιούχος θεωρεί ότι δεν θα μπορέσει να καλύψει το σύνολο του ποσού με τιμολόγια και αποδείξεις θα δύναται να ζητήσει μικρότερο ποσό ανάλογα με τις ανάγκες του, για να μην μπαίνει μετέπειτα σε διαδικασίες επιστροφής.

Η υποβολή των τιμολογίων για την επιδότηση θα μπορεί σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης να γίνει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021. Σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη το σχετικό πρόγραμμα ύψους 330 εκατομμυρίων ευρώ εγκρίθηκε από την Κομισιόν στις 12.08 σήμερα, γι’ αυτό και υπήρξε η καθυστέρηση των τεσσάρων ημερών σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA