Μενού
  • Α-
  • Α+

Με βάση πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ,  ο Γιάννης Λαγός θα μπορούσε ακόμα και αύριο Τετάρτη να μεταφερθεί στην Αθήνα, μετά την απόφασή του να μην ασκήσει έφεση, κατά της έκδοσής του στην Ελλάδα, ωστόσο, φαίνεται πως δεν υπάρχει πτήση και αυτό θα γίνει τελικά – κατά πάσα πιθανότητα - μια μέρα αργότερα.

Με βάση το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, το Πρωτοδικείο των Βρυξελλών ενημερώθηκε ότι ο καταδικαστείς για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, δεν άσκησε χθες Δευτέρα έφεση. H ημερομηνία αυτή ήταν και η καταληκτική. Έτσι, έχει ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για την έκδοσή του στη χώρα μας.

Είχε συλληφθεί στις 27 Απριλίου στις Βρυξέλλες 

Ο  Γιάννης Λαγός, που είχε εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής και είχε καταδικαστεί, όπως και άλλα πολιτικά στελέχη της, σε πολυετή κάθειρξη για την εγκληματική δράση της οργάνωσης, συνελήφθη στις 27 Απριλίου έξω από το σπίτι του στη βελγική πρωτεύουσαΗ βελγική αστυνομία τον έθεσε υπό κράτηση εκτελώντας ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, το οποίο εξέδωσαν οι ελληνικές Αρχές μόλις το Ευρωκοινοβούλιο πήρε απόφαση για άρση της ασυλίας του προκειμένου να εκτελεστεί η καταδικαστική απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης για την δράση του Γιάννη Λαγού στο πλαίσιο των οργανωμένων εγκλημάτων της Χρυσής Αυγής.

Θα εξακολούθησει να πληρώνεται; 

Ερώτημα πάντως αποτελεί τι θα γίνει με τη μισθοδοσία του, αφού ακόμα και φυλακισμένος, όντας ευρωβουλευτής, δεν χάνει τα πολιτικά του δικαιώματα. Επομένως, θα έχει μέχρι και το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι. Και θα μπορεί να λαμβάνει μέσα από την φυλακή έως και 6.000 ευρώ τον μήνα, χωρίς να απαιτείται η παρουσία του στο Ευρωκοινοβούλιο των Βρυξελλών. Μόνο αν καταδικαστεί αμετάκλητα σε β' βαθμό, τότε επανεξετάζεται και μάλλον χάνει την έδρα της Ευρωβουλής. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA