Μενού
  • Α-
  • Α+

Το μείγμα οικονομικής πολιτικής που συνδυάζει την αύξηση των κρατικών δαπανών δια της φορολογίας για τη χρηματοδότηση κρίσιμων τομέων όπως η δημόσια υγεία και παιδεία, υπερασπίστηκε από τη Βουλή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, στοχεύοντας τους «πλούσιους» και υποστηρίζοντας ότι η κυβερνητική πολιτική μείωσης της φορολογίας δεν είναι ικανή να φέρει την ανάπτυξη.

Με αφορμή την υπό ψήφιση τροπολογία για τη μείωση της προκαταβολής φόρου και απαλλαγή από την εισφορά αλληλεγγύης το 2021 και 2022 και προσπαθώντας παράλληλα να αποκρούσει τα πυρά περί επιθυμίας του ΣΥΡΙΖΑ για αύξηση των φόρων με αιχμή δηλώσεις του Τρύφωνα Αλεξιάδη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός Οικονομικών, είπε: «Φέρνετε τροπολογίες που είναι σαν να μην άλλαξε τίποτα. Πάλι το μεγάλο κομμάτι όπως εξήγησε ο κ. Αλεξιάδης πάει στους πιο πλούσιους. Και λέτε θα δώσουμε λεφτά στους πλούσιους. Το ξέρετε ότι οι οικονομικές μελέτες αποδεικνύουν  ότι μετά το 45’ δεν υπάρχει καμία συσχέτιση σε μειώσεις φόρων, είτε σε κέρδη εταιριών, είτε σε φόρο εισοδήματος και στην ανάπτυξη; Απλώς διευρύνει τις ανισότητες».

Αναφερόμενος ειδικά στην κριτική που ασκήθηκε στον Τρύφωνα Αλεξιάδη για τις δηλώσεις του σχετικά με την ανάγκη αύξησης των φορολογικών εσόδων, ο κ. Τσακαλώτος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αξιοποιεί επικοινωνιακά μεμονωμένες φράσεις, προκειμένου να επιτεθεί σε στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να αποφύγει τη συζήτηση επί της ουσίας, βραχυκυκλώνοντάς την.

«Υπήρξε επίθεση ότι ο κ. Αλεξιάδης ονειρεύεται νέους φόρους. Δηλαδή, δεν χρειάζεται καμία συζήτηση που να μας πει ότι ίσως κάτι άλλαξε μέσα από αυτή τη κρίση; Δεν βλέπετε κανένα λόγο να συζητήσουμε το μείγμα από την πλευρά της φορολογίας και από την  πλευρά των δαπανών; Δεν έχουμε μάθει τίποτα από την κρίση ότι πρέπει να στηρίξουμε το σύστημα Υγείας και την Παιδεία; Ότι πρέπει να δούμε και τη φορολογία και το πώς θα μας βοηθήσουν τα έσοδα να χρηματοδοτήσουμε αυτά τα σημαντικά και άλλα πράγματα; Προφανώς εμείς θέλουμε περισσότερη συλλογική κατανάλωση σε σχέση με εσάς που θέλετε περισσότερη ατομική κατανάλωση», σημείωσε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA