Μενού
  • Α-
  • Α+

«Πόρτα» στο προσκλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ για κοινό μέτωπο ανατροπής του επικείμενου εργασιακού νομοσχεδίου του Κωστή Χατζηδάκη, έριξε με ηχηρό τρόπο το ΚΚΕ δια του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του, Νίκου Καραθανασόπουλου από τη Βουλή, οδηγώντας σε σύγκρουση των κομμάτων της Αριστεράς.

Αφορμή για την αντιπαράθεση αποτέλεσε η πρόσκληση που απηύθυνε δημοσίως προς τον Περισσό από το βήμα της Ολομέλειας, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, για από κοινού προσπάθεια ώστε να καταστεί το νομοσχέδιο Χατζηδάκη ανεφάρμοστο, υποστηρίζοντας ότι η κριτική του ΚΚΕ κατά της απερχόμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στον εργασιακό τομέα δεν πρέπει να σταθεί εμπόδιο σε αυτό το μέτωπο της Αριστεράς.

Τσακαλώτος: Να δουλέψουμε μαζί ενάντια στο νομοσχέδιο

«Βεβαίως και κάναμε και παραχωρήσεις γιατί είχαμε το περίστροφο στον κρόταφο. Όλα όσα μας ζήταγε το ΔΝΤ και περισσότερα που δεν ζητούσε το ΔΝΤ φέρνει η ΝΔ με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη. Λέτε στο ΚΚΕ ότι δεν πρέπει να συνεργαστούν οι δυνάμεις για να πέσει και να μην εφαρμοστεί ποτέ αυτός ο νόμος; Ελπίζω να δουλέψουμε μαζί ενάντια σε αυτό το νομοσχέδιο», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Καραθανασόπουλος: Επιλέξατε τις αλυσίδες του λαού και την υποταγή

Το «ΟΧΙ» του Νίκου Καραθανασόπουλου, ωστόσο, δεν ήταν απλά ηχηρό αλλά και δηλητηριώδες, καθώς ο ίδιος κατηγόρησε ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ πως αφού μετά την τυπική λήξη των μνημονίων έκανε τον λεγόμενο νόμο Βρούτση για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού νόμο Βρούτση – Αχτσιόγλου, επιχειρεί τώρα από την ασφάλεια της αντιπολίτευσης να καλλιεργήσει φιλεργατικό προφίλ.

«Είπατε σας εκβίασαν. Όμως ο λαός μας στην ιστορική του διαδρομή έχει αποδείξει ότι πρέπει να επιλέξει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα. Κι εσείς επιλέξατε τις αλυσίδες και την υποταγή στις ανάγκες ικανοποίησης των επιχειρηματικών ομίλων, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Από αυτή την άποψη το ΚΚΕ δεν πρόκειται να αποτελέσει την κολυμβήθρα του Σιλωάμ για να ξεπλυθούν κάποιες ευθύνες. Εμείς ζητάμε στο λαό να βγει στο δρόμο, για να αποτρέψει αυτό το αντεργατικό τερατούργημα», σημείωσε ο κ. Καραθανασόπουλος.

Τσακαλώτος: Ο λαός δεν θα σας συγχωρήσει

Η σφοδρή επίθεση πάντως δεν πτόησε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος απέκρουσε τις αιχμές, επιμένοντας πως μετά τον Αύγουστο του 2018 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε τις συλλογικές συμβάσεις, προειδοποιώντας μάλιστα το ΚΚΕ πως αν δεν βάλει το πραγματικό επίδικο πάνω από τις όποιες διαφορές του με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο λαός δεν θα το συγχωρήσει.

«Μπορεί να σας το συγχωρήσει αυτό ο λαός, λόγω της στρατηγικής αντιδικίας,  αλλά δε πρέπει να σας συγχωρήσει αυτό να είναι αφορμή για να μη δουλέψουμε μαζί για το εργατικό νομοσχέδιο που έρχεται. Είναι τόσο μεγάλο το επίδικο που νομίζω ότι πρέπει να το καταλαβαίνετε. Ο κίνδυνος είναι τόσο μεγάλος και κανένας Αριστερός δεν έχει το δικαίωμα να πει ότι επειδή διαφώνησα πριν 2 χρόνια, δεν θα δουλέψουμε (σ.σ. μαζί) για να ακυρώσουμε αυτό το νομοσχέδιο», τόνισε ο κ. Τσακαλώτος.

Καραθανασόπουλος: Κάνατε το λαό βαστάζο των μεγάλων ομίλων

Το μπρα ντε φερ συνεχίστηκε σε σκληρή γλώσσα από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ, ο οποίος αφού υπιογράμμισε την επιβεβαίωση Τσακαλώτου για τη συνέχιση του νόμου Βρούτση για τον κατώτατο μισθό, κατέληξε δηκτικά: « αυτή η πολιτική ήταν η ενέργεια ΣΥΡΙΖΑ σε μια κατεύθυνση να αφοπλίσει το εργατικό λαϊκό κίνημα και να το μετατρέψει σε βαστάζο των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA