Μενού
  • Α-
  • Α+

Η σημερινή μέρα είναι αναμφίβολα ένα ορόσημο για την κυβέρνηση. Από τις 06:00 σήμερα δεν ισχύει μια σειρά περιορισμών, από τα sms και το ραντεβού στα εμπορικά καταστήματα, έως την απαγόρευση των μετακινήσεων εκτός νομού. Με άλλα λόγια, γίνεται ένα βήμα προς την κανονικότητα, ένα πέρασμα στο αύριο. Αυτό, βεβαίως, έχει και πολιτικές προεκτάσεις, καθώς σιγά σιγά και με την πανδημία, όσο προχωρά ο εμβολιασμός, να τίθεται περισσότερο υπό έλεγχο, οι πολίτες θα έχουν διαφορετικές προτεραιότητες. Μέχρι τότε, όμως, στην κυβέρνηση θέλουν να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξει κανένα πισωγύρισμα.

Τον τόνο φρόντισε να δώσει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης παραμονές του ανοίγματος της χώρας, ενόψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου. «Είναι μία σημαντική μέρα για τη χώρα καθώς πια μετά από πολλούς μήνες είμαστε στην ευχάριστη θέση να μειώσουμε σημαντικά τους περιορισμούς στην κίνηση των πολιτών και να μπορέσουμε με αυτό τον τρόπο να τους δώσουμε τη δυνατότητα να ξαναπάρουν πίσω τον έλεγχο των ζωών τους, να κινηθεί η οικονομική και η κοινωνική ζωή. Όμως, αυτό πρέπει να γίνει με την απαραίτητη προσοχή», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης χθες το μεσημέρι, υποδεχόμενος τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα. Έσπευσε, δε, να προσθέσει ότι για να συνεχιστεί η καθοδική πορεία της πανδημίας, θα πρέπει να τηρηθούν προσεκτικά και τα λίγα, πλην απαραίτητα, μέτρα που έχουν απομείνει εν ισχύι, προκειμένου να μην υπάρξει πισωγύρισμα, πριν το τείχος ανοσίας.

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος για την προοπτική του τουρισμού από τα Βαλκάνια στη Βόρεια Ελλάδα. « Είναι σημαντικοί μας πελάτες ειδικά για τη Βόρεια Ελλάδα και έχουμε διευκολύνει τις βαλκανικές χώρες ώστε να μπορούν να έρχονται στην Ελλάδα χωρίς να χρειαστεί να υποστούν τη διαδικασία της καραντίνας από τη στιγμή που θα προσκομίσουν είτε πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού, είτε αρνητικό τεστ PCR ή αντιγόνου», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης. 

Στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως έχει ξαναγράψει τo Reader.gr, υπάρχει εμπεδωμένη η άποψη ότι, με δεδομένη τη διαθεσιμότητα για εμβόλια για κάθε ενήλικο πολίτη σε μερικές εβδομάδες, αλλά και την επάρκεια σε αυτοδιαγνωστικά τεστ για όποιον το επιθυμεί, σύντομα οι περιορισμοί του lockdown δεν θα είναι επιλογή. Επειδή, όμως, απομένουν λίγες εβδομάδες μέχρι να χτιστεί το περιώνυμο τείχος ανόσιας, στην κυβέρνηση θέλουν να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξει μια επώδυνη οπισθοχώρηση. Εξ ου και το μήνυμα προς τους πολίτες να επανεκκινήσουν όλες τις δραστηριότητες που είναι σύμφυτες με την κοινωνική ζωή με προσοχή και σχετική φειδώ. Άλλωστε, όπως αναφέρει αρμόδια πηγή, έως το τέλος Ιουνίου, το 50% του ενήλικου πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί έστω μια δόση, συνεπώς οι περιορισμοί, πλην της μάσκας και των σχετικών αποστάσεων, θα είναι από εκείνο το σημείο και μετά σχεδόν άνευ νοήματος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA