Μενού
  • Α-
  • Α+

Σύμφωνα με πηγές από την κυβέρνηση, δεν πρέπει να υπαρχει εφησυχασμός μετά την άρση του lockdown, που ήρθη σήμερα Παρασκευή με άνοιγμα των μετακινήσεων εκτός νομού, με κατάργηση των sms και με μετάθεση της απαγόρευσης κυκλοφορίας στις 00:30.

Αυστηροί έλεγχοι σε λιμάνια και αεροδρόμια

Σε κάθε περίπτωση, όπως διευκρινίζουν οι ίδιοι κύκλοι, θα γίνονται αυστηροί έλεγχοι σε όλα τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και τα τελωνεία Ευζώνων και Προμαχώνα. Σήμερα, κατά την ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς θα δώσει διευκρινήσεις για το τι ισχύει και δεν ισχύει και για τα χερσαία σύνορα.

Το μήνυμα Μητσοτάκη

Τον τόνο φρόντισε να δώσει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν ανοίξει η χώρα και η τουριστικής περίοδος. «Είναι μία σημαντική μέρα για τη χώρα καθώς πια μετά από πολλούς μήνες είμαστε στην ευχάριστη θέση να μειώσουμε σημαντικά τους περιορισμούς στην κίνηση των πολιτών και να μπορέσουμε με αυτό τον τρόπο να τους δώσουμε τη δυνατότητα να ξαναπάρουν πίσω τον έλεγχο των ζωών τους, να κινηθεί η οικονομική και η κοινωνική ζωή. Όμως, αυτό πρέπει να γίνει με την απαραίτητη προσοχή», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης χθες το μεσημέρι, υποδεχόμενος τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα. Έσπευσε, δε, να προσθέσει ότι για να συνεχιστεί η καθοδική πορεία της πανδημίας, θα πρέπει να τηρηθούν προσεκτικά και τα λίγα, πλην απαραίτητα, μέτρα που έχουν απομείνει εν ισχύι, προκειμένου να μην υπάρξει πισωγύρισμα, πριν το τείχος ανοσίας. Στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως έχει ξαναγράψει τo Reader.gr, υπάρχει εμπεδωμένη η άποψη ότι, με δεδομένη τη διαθεσιμότητα για εμβόλια για κάθε ενήλικο πολίτη σε μερικές εβδομάδες, αλλά και την επάρκεια σε αυτοδιαγνωστικά τεστ για όποιον το επιθυμεί, σύντομα οι περιορισμοί του lockdown δεν θα είναι επιλογή. Επειδή, όμως, απομένουν λίγες εβδομάδες μέχρι να χτιστεί το περιώνυμο τείχος ανόσιας, στην κυβέρνηση θέλουν να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξει μια επώδυνη οπισθοχώρηση. Εξ ου και το μήνυμα προς τους πολίτες να επανεκκινήσουν όλες τις δραστηριότητες που είναι σύμφυτες με την κοινωνική ζωή με προσοχή και σχετική φειδώ. Άλλωστε, όπως αναφέρει αρμόδια πηγή, έως το τέλος Ιουνίου, το 50% του ενήλικου πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί έστω μια δόση, συνεπώς οι περιορισμοί, πλην της μάσκας και των σχετικών αποστάσεων, θα είναι από εκείνο το σημείο και μετά σχεδόν άνευ νοήματος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA