Μενού
  • Α-
  • Α+

O ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με ανακοίνωση του, καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, σήμερα (14/5) το απόγευμα, μπροστά στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που έλαβαν οι Νομαρχιακές οργανώσεις της Αττικής και η Νεολαία του κόμματος με αφορμή τα τύμπανα πολέμου που ηχούν στη Λωρίδα της Γάζας.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

Οι νομαρχιακές οργανώσεις Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην ισραηλινή πρεσβεία την Παρασκευή 14 Μαΐου στις 18:00 (προσυγκέντρωση Γηροκομείο Αθηνών, Κηφισίας 137).

«Η διεθνής κοινότητα, και ειδικά η ΕΕ, δεν μπορεί να μένει αμέτοχη μπροστά στη φρίκη των βομβαρδισμών και να περιορίζεται στην έκδοση ανακοινώσεων.

Ενώνουμε τις φωνές μας με τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες σε όλον τον κόσμο, ειδικά στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ, αγωνιζόμαστε για την ειρήνη και τη δικαιοσύνη.

Πρέπει να τερματιστούν άμεσα οι βομβαρδισμοί που έχουν στοιχίσει ήδη τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας, να σταματήσουν οι παράνομοι ισραηλινοί εποικισμοί, το Ισραήλ να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τις αποφάσεις του ΟΗΕ, να ξεκινήσουν άμεσα ειρηνευτικές συνομιλίες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στηρίζει αποφασιστικά μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Παλαιστινιακού, σύμφωνη με τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Δηλαδή, αυτή των δύο κρατών, Ισραήλ και Παλαιστίνης, που θα συνυπάρχουν με ειρήνη και ασφάλεια, στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα του Παλαιστινιακού κράτους την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA