Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

ΣΥΡΙΖΑ: Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό

Κάλεσμα απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό για σήμερα (14/5) το απόγευμα, μπροστά στην ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα

Εικόνα από διαμαρτυρία για την Παλαιστίνη μπροστά στην πρεσβεία του Ισραήλ (πηγή: Eurokinissi)
Εικόνα από διαμαρτυρία για την Παλαιστίνη μπροστά στην πρεσβεία του Ισραήλ (πηγή: Eurokinissi)

O ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με ανακοίνωση του, καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, σήμερα (14/5) το απόγευμα, μπροστά στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που έλαβαν οι Νομαρχιακές οργανώσεις της Αττικής και η Νεολαία του κόμματος με αφορμή τα τύμπανα πολέμου που ηχούν στη Λωρίδα της Γάζας.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

Οι νομαρχιακές οργανώσεις Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην ισραηλινή πρεσβεία την Παρασκευή 14 Μαΐου στις 18:00 (προσυγκέντρωση Γηροκομείο Αθηνών, Κηφισίας 137).

«Η διεθνής κοινότητα, και ειδικά η ΕΕ, δεν μπορεί να μένει αμέτοχη μπροστά στη φρίκη των βομβαρδισμών και να περιορίζεται στην έκδοση ανακοινώσεων.

Ενώνουμε τις φωνές μας με τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες σε όλον τον κόσμο, ειδικά στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ, αγωνιζόμαστε για την ειρήνη και τη δικαιοσύνη.

Image
Η αφίσα του ΣΥΡΙΖΑ για την παράσταση διαμαρτυρίας

Πρέπει να τερματιστούν άμεσα οι βομβαρδισμοί που έχουν στοιχίσει ήδη τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας, να σταματήσουν οι παράνομοι ισραηλινοί εποικισμοί, το Ισραήλ να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τις αποφάσεις του ΟΗΕ, να ξεκινήσουν άμεσα ειρηνευτικές συνομιλίες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στηρίζει αποφασιστικά μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Παλαιστινιακού, σύμφωνη με τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Δηλαδή, αυτή των δύο κρατών, Ισραήλ και Παλαιστίνης, που θα συνυπάρχουν με ειρήνη και ασφάλεια, στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα του Παλαιστινιακού κράτους την Ανατολική Ιερουσαλήμ.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#ΣΥΡΙΖΑ #Παλαιστίνη #Πρεσβεία #Ισραήλ