Μενού
  • Α-
  • Α+

«Σύγκρουση» στον «αέρα» του τηλεοπτικού σταθμού OPEN είχαν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, με αφορμή την εκτέλεση της ποινής ισόβιας κάθειρξης σε ειδεχθή εγκλήματα. 

Σχολιάζοντας τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, ο κ. Πλεύρης είπε πως «για κάποια εγκλήματα πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα βλέπουν το φως της ημέρας. Αυτοί οι προχθεσινοί τα καθίκια δεν με νοιάζει να τα σωφρονίσουν με νοιάζει να τιμωρηθούν. Τα ισόβια πρέπει να είναι ισόβια». 

Ο κ. Μπάρκας είπε πως «η πολιτική από την οποία προέρχεται ο κ. Πλεύρης υπερασπίζεται την οπλοκατοχή» με τον βουλευτή της ΝΔ να υποστηρίζει πως ο ίδιος «υπερασπίζεται τα ισόβια». «Έχει τόσο μυαλό για να καταλάβει τι είπα ως εκεί φτάνει γιατί λέει για οπλοκατοχή, για ισόβια λέω», του απάντησε ο Θάνος Πλεύρης. 

«Εγώ σαν πολιτικός και νομικός έχω να σας πω πως ο Ποινικός Κώδικας είναι δουλειά όσων εργάζονται πάνω σε αυτόν», σχολίασε από την πλευρά του ο κ. Μπάρκας και υποστήριξε πως «δεν θα βάλω το ψυχολογικό μου βάρος σε τέτοιου είδους ζητήματα, πρέπει ένας δικαστής και ένας εισαγγελέας να προτείνουν σε εμάς τους πολιτικούς».  «Οι βουλευτές εκλεγόμαστε για να ψηφίζουμε νόμους, όχι για να το παίζουμε “πόντιοι πιλάτοι”», του απάντησε ο κ. Πλεύρης. 

Τουρισμός

Για το άνοιγμα του τουρισμού κ. Μπάρκας είπε πως «υπάρχουν εργαζόμενοι και επιχειρηματίες στον τουρισμό που υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει κανένα σχέδιο» και συμπλήρωσε: «το μεγαλύτερο γρανάζι της οικονομίας έχει υποστεί μεγάλες βλάβες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Εμείς έχουμε μία λίστα με μέτρα για το πως μπορεί να ανοίξει ο τουρισμός για να προστατέψουμε τους εργαζόμενους». Αναφερόμενος στους εμβολιασμός τόνισε πως «πρέπει να γίνουν» αλλά «θα έπρεπε να υπάρχουν πιο αυστηρά πρωτόκολλα για τον τρόπο με τον οποίο ανοίγει ο εμβολιασμός, είδατε σε τι δύσκολη θέση ήρθε ο Χάρης Θεοχάρης στη συνέντευξή του στο BBC». 

«Δεν διεκδικούμε από όλους τους τουρίστες τον εμβολιασμό, δεν διεκδικούμε από όλους το μοριακό τεστ, μόνο χωρίζουμε τουρίστες ανάλογα με τις χώρες. Νομίζω πως θα έπρεπε να είμαστε πιο σοβαροί γιατί ο τουρισμός αποτελεί το γρανάζι της οικονομίας και πρέπει να το υπερασπιστούμε», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του ο κ. Πλεύρης επεσήμανε πως έχει γίνει «τεράστια προσπάθεια» με τους εμβολιασμούς και σχολίασε πως «ο τουρισμός ανοίγει με σχέδιο, γίνονται “COVID free” νησιά. H χρονιά είναι ιδιαίτερη, ακούσατε πως οι περισσότερες χώρες προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες τους να μην φύγουν από τις χώρες τους. Θεωρούμε πως στο επόμενο τετράμηνο οι στόχοι θα επιτευχθούν». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA