Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο κλαμπ των διαζευγμένων ανήκει εδώ και μερικές εβδομάδες η Έλενα Ράπτη, αφού με τον σύζυγό της Κίμωνα Μπάλλα αποφάσισαν να βάλουν τέλος στην κοινή τους πορεία και σε έναν γάμο που κράτησε κάτι λιγότερο από δύο χρόνια. Ήταν το καλοκαίρι του 2019, λίγο καιρό πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, όταν η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας από τη Θεσσαλονίκη παντρεύτηκε τον μέχρι τότε σωματοφύλακα της υπό άκρα μυστικότητα, καθώς, όπως είχε δηλώσει, δεν ήθελε να αποπροσανατολίσει τους ψηφοφόρους σε μια προεκλογική περίοδο.

Ο γάμος είχε γίνει σε μοναστήρι και το ότι παρέμεινε κρυφός, ήταν αποτέλεσμα της ικανότητας του Κίμωνα Μπάλλα. Δεν πέρασε παρά ένας χρόνος και η Έλενα Ράπτη εμφανιζόταν σε φωτογράφιση για το περιοδικό OK! χωρίς να φοράει τη βέρα της. Τότε ξεκίνησαν οι φήμες για προβλήματα στον γάμο. Η ίδια μάλιστα είχε δώσει μια απάντηση που ενίσχυε τις φήμες.

Διαβάστε ακόμη: Πολιτική κόντρα για την «πρόσληψη» της πρώην συζύγου Κουμουτσάκου στη Βουλή

«Κανένας δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα και πιστεύω ότι ο κάθε άνθρωπος κουβαλάει τον δικό του σταυρό. Επιλέγω να στέκομαι στα θετικά και να παίρνω δύναμη από αυτά. Και επιλέγω να μοιράζομαι δημόσια ό,τι είναι καλό και ευχάριστο. Ό,τι είναι στενόχωρο το κρύβω καλά μέσα μου και το κρατάω για μένα. Δεν το μοιράζομαι. Θεωρώ ότι όλοι έχουμε ανάγκη από ένα χαμόγελο, μια αισιόδοξη σκέψη κι αυτό θέλω να προσφέρω στους άλλους: να παίρνουν, όσο γίνεται, δύναμη και κουράγιο από εμένα».

Άλλο ένα στοιχείο για τα προβλήματα που υπήρχαν καιρό στη σχέση τους, ίσως να είναι και η ανάρτηση της Έλενας Ράπτη στο Instagram την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Σε μια φωτογραφία που απεικονίζεται ένα ηλικιωμένο ζευγάρι αγκαλιασμένο, η κ. Ράπτη συνοδεύει με το εξής κείμενο: 

«Όταν το ζευγάρι έχει αγάπη μεταξύ του, τότε όλα ξεπερνιούνται, ακόμα κι εκείνα που δεν διορθώνονται. Είναι αυτή η συγκατάβαση της αγάπης που σε κάνει να συγχωρείς εύκολα, να ξεχνάς χωρίς κρατούμενα, να μην μένεις στα λάθη και στις διορθώσεις αλλά ν’ αναζητάς πάντα την ενότητα, την ειρήνη.

Είναι μεγάλη ευλογία να βρεις άνθρωπο που σε αγαπά.

Είναι μεγάλη ευλογία να βρεις άνθρωπο ν’ αγαπάς.

Η αγάπη αυτή όμως να μην είναι κτητική, ελεγκτική, πονηρή, καταδυναστευτική. Διότι τότε δεν είναι αγάπη, αλλά ένας πόθος για κατάκτηση και εξουσία πάνω στον άλλον.

Αγάπα λοιπόν χωρίς να προσπαθείς ν' αλλάξεις τον άλλον.

Αγάπα χωρίς ζήλιες και γκρίνιες.

Διότι «αγαπώ» σημαίνει ότι ο άλλος είναι η προτεραιότητά μου.

Δυστυχώς, πολλές φορές, η αγάπη διαστρέφεται, διότι το «εγώ» μας, οι «ανάγκες» μας, οι «πόθοι» μας τοποθετούνται πάνω από τον ηγαπημένο μας. Εάν συμβαίνει αυτό, τότε χρειάζεται να καταλάβουμε ότι δεν αγαπούμε τον άλλον, αλλά τον χρησιμοποιούμε για να ικανοποιήσουμε τα «θέλω» μας.

Ό,τι ισχύει στην σχέση ενός ζευγαριού, ισχύει αναλογικά και στην σχέση μας με τον Θεό. Όπως «αγαπούμε» τον άλλον, έτσι «αγαπούμε» και τον Θεό. Εάν η μία αγάπη μας πάσχει, τότε σίγουρα πάσχει και η άλλη.

Μακάρι στην ζωή μας να βρούμε την πραγματική αγάπη. Αυτό σημαίνει, να βρούμε έστω έναν άνθρωπο που θα του δοθούμε χωρίς όρια και κανόνες, διότι η αγάπη κατοικεί πέρα από το κράτος των νόμων και των «πρέπει».

Υγιής σχέση χωρίς σεβασμό δεν μπορεί να υπάρξει. Όσα κι αν έχουμε περάσει μαζί με τον άλλον, δεν πρέπει να επιτρέψουμε να χαθεί ο σεβασμός προς το πρόσωπο του άλλου. Άλλο να νιώθουμε οικεία με τον άλλον και άλλο να έχουμε εξοικείωση με τον άλλον, που σημαίνει ότι δεν τον υπολογίζουμε, δεν τον σεβόμαστε, δεν προσέχουμε πως του μιλάμε, θεωρώντας τον δεδομένο, αδιαφορώντας εάν τον πληγώνουμε.

Σε κάθε αγαπητική σχέση μας χρειάζεται αγώνας και εγρήγορση. Η επανάπαυση μπορεί να γεννήσει την αδιαφορία και την συνήθεια που είναι ολέθριες.

Μακάρι να περάσουμε από την πίστη στην αγάπη για να γευτούμε τους γλυκούς καρπούς της Χάριτος, ώστε ολάκερη η ζωή μας να είναι ένας ύμνος της αγάπης κι ο χρόνος να γερνά μόνο το σώμα μας, μα όχι την νιότη της ψυχής μας».

https://www.instagram.com/p/CLP7GFZFuhS/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Εν τέλει, σύμφωνα με όσα δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα της Κυριακής, η Έλενα Ράπτη και ο Κίμωνας Μπάλλας χώρισαν οριστικά, υπογράφοντας το διαζύγιο τους κι έτσι αυτή η έγγαμη σχέση έληξε με τον ίδιο τρόπο που άρχισε: διακριτικά και σιωπηλά.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA