Μενού
  • Α-
  • Α+

Η μετάβαση σε μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία συνιστά επισήμως την ατζέντα της προγραμματισμένης για σήμερα, Τρίτη (17/5) στις 11 το πρωί κοινής συνεδρίασης τεσσάρων συναρμόδιων επιτροπών της Βουλής, παρουσία των πολιτικών αρχηγών. Στόχος της συζήτησης, η οποία θα διεξαχθεί κατόπιν αποδοχής από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, του σχετικού αιτήματος της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, είναι η προετοιμασία ενός νέου κλιματικού νόμου συμβατού με το μοντέλο της πράσινης ανάπτυξης.

Διαβάστε ακόμα: Κυριάκος Μητσοτάκης: Κωδικός «εξωστρέφεια» με στοχευμένες επισκέψεις εντός και ταξίδια εκτός συνόρων 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απαντητική επιστολή που είχε αποστείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς την κ. Γεννηματά, στόχος της κυβέρνησης είναι ο νέος νόμος να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση στα μέσα Ιουνίου, ώστε μέσα από μία ευρεία διακομματική συναίνεση να οργανωθεί η μετάβαση της χώρας σε μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία.

Πώς θα κυλήσει η διαδικασία

Διαδικαστικά, τη συζήτηση θα ανοίξει ο αρμόδιος Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, προκειμένου να ενημερώσει την εθνική αντιπροσωπεία για τη στρατηγική της κυβέρνησης. Ακολούθως θα λάβει το λόγο η Φώφη Γεννηματά, στην οποία και ανήκει η πρωτοβουλία, ενώ πιθανότατα στη συνέχεια θα κάνει μία ολιγόλεπτη παρέμβαση ο Πρωθυπουργός με πρόθεση να περιοριστεί αποκλειστικά στο αντικείμενο της συζήτησης και να αποφευχθεί ο εκτροχιασμός της σε μία άτυπη προ ημερησίας συζήτηση με εφ' όλης της ύλης σύγκρουση των πολιτικών αρχηγών. 

Πιθανή η... μετωπική

Δεδομένου, ωστόσο, ότι στη συνεδρίαση θα παρίσταται το σύνολο των πολιτικών αρχηγών της αντιπολίτευσης, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει - εφόσον προκληθεί ο κ. Μητσοτάκης - μία μίνι μετωπική σύγκρουση κορυφής, για κρίσιμα ζητήματα όπως η εξέλιξη της πανδημίας, η επανεκκίνηση της οικονομίας στη μετά lockdown εποχή, το άνοιγμα του τουρισμού ή το επικείμενο εργασιακό νομοσχέδιο για το οποίο η αντιπολίτευση βρίσκεται επί ποδός πολέμου, ακόμα και για το νομοσχέδιο κατάργησης των κριτηρίων της ψήφου των αποδήμων η συζήτηση του οποίου επανεκκινεί σήμερα το μεσημέρι στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής με την ακρόαση ενώσεων των ομογενών. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA