Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του Γκάμπι Ασκενάζι πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι αραβοϊσραηλινές εχθροπραξίες, ενώ νωρίτερα σήμερα, ο κ. Δένδιας είχε συνάντηση και με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων. Σημειώνεται πως ο Νίκος Δένδιας αποτελεί τον πρώτο υπουργό Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επισκέπτεται την περιοχή εν μέσω της αιματηρής κρίσης.

Διαβάστε ακόμη: Απόβαση Δένδια στη Μέση Ανατολή – Ρόλο «άτυπου διαμεσολαβητή» διεκδικεί η Αθήνα

«Είχα την τιμή και την ευλογία να συναντηθώ με τον κ. Θεόφιλο Γ', Πατριάρχη Ιεροσολύμων», ανέφερε ο υπουργός σε ανάρτησή του στο Twitter, διευκρινίζοντας πως στο επίκεντρο της συζήτησής τουw τέθηκαν η προστασία των Ιερών Προσκυνημάτων, αλλά και η διατήρηση του καθεστώτος τους.

https://twitter.com/NikosDendias/status/1394570635406454785?ref_src=twsrc^tfw

Υποδεχόμενος τον Νίκο Δένδια, ο Γκάμπι Ασκενάζι υπογράμμισε πως η επίσκεψή του αυτή υποδηλώνει το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων Ελλάδας - Ισραήλ, επιβεβαιώνοντας την επιτυχία της πρωτοβουλίας της Αθήνας να παίξει ένα ρόλο άτυπης διαμεσολάβησης στην κρίση της Μέσης Ανατολής.

Σημειώνεται πως ο Νίκος Δένδιας θα πραγματοποιήσει, ακόμη, συνάντηση με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό, Μοχάμεντ Ιμπραχίμ Στάγεχ, ενώ θα συμμετάσχει στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συγκάλεσε ο ύπατος εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορέλ με αντικείμενο τις εξελίξεις στην περιοχή. Στη συνέχεια, ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί και στην Ιορδανία, όπου θα συναντηθεί με τον Ιορδανό ομόλογό του Αϊμάν Σαφαντί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA