Μενού
  • Α-
  • Α+

Το πρόγραμμα αναβάθμισης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων από τη Fraport ολοκληρώθηκε και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραβρεθεί και θα μιλήσει στις 20:00 στην τελετή εγκαινίων, στον νέο τερματικό σταθμό του αεροδρομίου «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε ακόμη: Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Μητσοτάκης - Οι επισκέψεις του πρωθυπουργού εκτός Αθηνών με φόντο έργα για το μέλλον

Βάσει των στοιχείων το πρόγραμμα αναβάθμισης ολοκληρώθηκε τρεις μήνες νωρίτερα από τα αρχικά χρονοδιαγράμματα καθώς τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια παραδόθηκαν πλήρως αναβαθμισμένα και ασφαλή, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Συγκεκριμένα, κατασκευάστηκαν πέντε νέοι σύγχρονοι αεροσταθμοί, πραγματοποιήθηκαν πέντε επεκτάσεις αεροσταθμών και έγιναν τέσσερις αναδιαμορφώσεις αεροσταθμών. Παράλληλα ανακαινίστηκαν 12 διάδρομοι προσαπογείωσης, κατασκευάστηκαν και ανακαινίστηκαν 12 πυροσβεστικοί σταθμοί.

Η αναβάθμιση των αεροδρομίων έχει τεράστια σημασία για τον τουρισμό της χώρας, δίνοντας μια καλύτερη εικόνα, εικόνα σύγχρονης χώρας, στους ταξιδιώτες. Έρχεται δε λίγες ημέρες μετά από το άνοιγμά του τουρισμού στην Ελλάδα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA