Μενού
  • Α-
  • Α+

Σφοδρή επίθεση της Φώφης Γεννηματά κατά της κυβέρνησης για την εγκληματικότητα από τη Βουλή με φόντο τη συνεπιμέλεια. Ζήτησε ενίσχυση των περιπολιών στις γειτονιές. Η εγκληματικότητα βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής κατά της κυβέρνησης από τη Βουλή, κατά την τοποθέτησή της για το νομοσχέδιο της συνεπιμέλειας.

Διαβάστε ακόμα: Συνεπιμέλεια: Διαφοροποιήσεις και στο Κίνημα Αλλαγής

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κατηγόρησε την κυβέρνηση πως αντί για ενίσχυση των περιπολιών στις γειτονιές και άμεσα μέτρα, οι αρμόδιοι υπουργοί επιδίδονται σε επικοινωνιακά σόου, επιρρίπτοντας ο ένας την ευθύνη στον άλλον και εξαγγέλλοντας εκ των υστέρων ρυθμίσεις.

«Το οργανωμένο έγκλημα παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις τελευταία στη χώρα μας και εσείς περιορίζεστε σε εκ των υστέρων εξαγγελίες για αυστηροποίηση των ποινών και του ποινικού κώδικα», υποστήριξε αρχικά η κ. Γεννηματά και βάζοντας στο «κάδρο» προσωπικά τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη πρόσθεσε: «Είδαμε χθες από τον αρμόδιο υπουργό να κάνει ένα σόου με φακέλους. Παραδέχτηκε στην ουσία την αδυναμία του να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Ομολόγησε την αποτυχία των διωκτικών αρχών. Και προσπάθησε να επιρρίψει την  ευθύνη στη δικαιοσύνη. Ένα απαράδεκτο επικοινωνιακό παιχνίδι για το ποιος θα κρατήσει τελικά τον μουτζούρη προτιμούν να ασχολούνται στην κυβέρνηση με τις διαδηλώσεις και τα πανεπιστήμια αντί για ενίσχυση περιπολιών στις γειτονιές αλλά οι πολίτες ζητούν ασφάλεια για τις ζωές τους και τις περιουσίες τους», επισήμανε η κ. Γεννηματά.

Παράλληλα κάλεσε τον Υπουργό Δικαιοσύνης να προσκομίσει στη Βουλή στοιχεία πενταετίας αναφορικά με τις εξαφανίσεις ανήλικων παιδιών και να διευκρινίσει αν τα στοιχεία οδηγούν στην εκτίμηση ύπαρξης οργανωμένου δικτύου trafficking στη χώρα μας, καθώς και τα στοιχεία για ενδοοικογενειακή βία, που σίγουρα – όπως είπε -  έχει αυξηθεί μετά την καραντίνα και οδηγεί ανήλικα παιδιά να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο της συνεπιμέλειας, η ίδια δήλωσε ρητά ότι το ΚΙΝΑΛ θα το καταψηφίσει, επιμένοντας στην πρότασή της για δημιουργία οικογενειακών δικαστηρίων με εξειδικευμένους στο οικογενειακό δίκαιο δικαστές. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA