Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνάντηση με τον Αιγύπτιο Υπουργό Εξωτερικών Σαμέχ Σούκρι είχε στο Κάιρο ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας. Μετά το πέρας της, ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της συζήτησης με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, που δεν ήταν άλλο από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την αντιπαράθεση του Ισραήλ με την Παλαιστίνη.

Διαβάστε ακόμη: Δένδιας: Καταδικάζουμε τις επιθέσεις της Χαμάς - Να αναληφθεί πρωτοβουλία για το Μεσανατολικό

«Είχα τη χαρά σήμερα να επισκεφθώ για άλλη μία φορά το Κάιρο - τέταρτη φορά νομίζω τους τελευταίους τρεις μήνες - και να έχω μία νέα συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών, τον φίλο μου Σαμέχ Σούκρι. Συζητήσαμε για την ευρύτερη κατάσταση στην περιοχή. Είχα την ευκαιρία να τον ενημερώσω για τις επαφές μου με τον Γκάμπι Ασκενάζι, τον Ισραηλινό Υπουργό Εξωτερικών, με τον Παλαιστίνιο Πρωθυπουργό, και με τον Αϊμάν Σαφάντι, τον Ιορδανό Υπουργό Εξωτερικών στο Αμμάν προχθές», είπε ο Νίκος Δένδιας και πρόσθεσε:

Ο ίδιος με ενημέρωσε για τις δικές τους - του Προέδρου Sisi και του ιδίου - επαφές στο Παρίσι και για τις προσπάθειες που καταβάλλει η αιγυπτιακή πλευρά για την κατάπαυση του πυρός. Εκφράζω συγκρατημένη αισιοδοξία ότι σύντομα θα έχουμε θετική κατάληξη ώστε να μπορέσει να αποκατασταθεί η σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA