Μενού
  • Α-
  • Α+

Παράταση έξι μηνών στην προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες που αναρτώνται εντός του 2021, δίνει τροπολογία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, που κατατέθηκε στην Βουλή και ψηφίζεται σήμερα. Η εν λόγω παράταση επεκτείνεται κατά 20 μέρες επιπλέον για όσους διαμένουν στο εξωτερικό. Με τροπολογία ρυθμίζεται και ο χρόνος για τις διορθώσεις πρόδηλων σφαλμάτων.

Διορθώσεις πρόδηλου σφάλματος

Παράλληλα, καθορίζεται ο χρόνος διενέργειας των διορθώσεων που εμπίπτουν σε κατηγορία πρόδηλου σφάλματος, οι οποίες υλοποιούνται και ενσωματώνονται στους δασικούς χάρτες.

«Κατά των διορθώσεων επιτρέπεται η υποβολή αντιρρήσεων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία εντός της ανωτέρω προθεσμίας. Εάν η διόρθωση αφορά σε κυρωμένο τμήμα του δασικού χάρτη, ανακαλείται η απόφαση κύρωσης για το τμήμα που διορθώνεται. Αντιρρήσεις ή αιτήματα διόρθωσης πρόδηλου σφάλματος που έχουν υποβληθεί κατά αναρτηθέντων δασικών χαρτών και εμπίπτουν στις διορθωμένες κατά τα ανωτέρω εκτάσεις, δεν εξετάζονται και το τυχόν καταβληθέν ειδικό τέλος επιστρέφεται στον δικαιούχο», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Δείτε την τροπολογία ΕΔΩ

Στην κυκλοφορία έτοιμα τμήματα αυτοκινητοδρόμων

Με άλλη διάταξη της τροπολογία προβλέπεται η δυνατότητα απόδοσης σε κυκλοφορία των τμημάτων, των οποίων η κατασκευή έχει ολοκληρωθεί, στις περιπτώσεις κατασκευής αναβαλλόμενων τμημάτων των αυτοκινητοδρόμων Κεντρικής Ελλάδας (Ε65) και Ελευσίνα – Κόρινθος  - Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα των συμβάσεων παραχώρησης που έχουν κυρωθεί με νόμους του 2007. Η ολοκλήρωση κατασκευής των άνω τμημάτων πιστοποιείται με τη σχετική βεβαίωση περάτωσης εργασιών ανεξάρτητου μηχανικού του αντίστοιχου έργου. Με την ίδια τροπολογία ρυθμίζονται ζητήματα για τις εταιρείες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA