Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Rafale: Η πρώτη φωτογραφία από το μαχητικό που αγόρασε η Ελλάδα από τη Γαλλία

Έτοιμο είναι το πρώτο από τα συνολικά 18 Rafale, που αγόρασε η Ελλάδα από τη Γαλλία για την ενίσχυση της Πολεμικής Αεροπορίας. Η Ελληνική Μοίρα Rafale στην Τανάγρα είναι έτοιμη να υποδεχθεί το πρώτο αεροσκάφος, αφού ολοκληρώσει τις δοκιμές από τους Γάλλους, ενώ ήδη ετοιμάζεται και το δεύτερο.

Μαχητικό Rafale (Πηγή: Eurokinissi)
Μαχητικό Rafale (Πηγή: Eurokinissi)

Το πρώτο από τα 18 Rafale που αγόρασε η Ελλάδα από τη Γαλλία και ετοιμάζονται για την Πολεμική Αεροπορία, είναι έτοιμο, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο Instagram ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης.

Διαβάστε ακόμη: Rafale, F-16 Viper, πύραυλοι και υπερσύγχρονα ραντάρ: Πώς ενισχύονται οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

Τα Rafale είναι αεροσκάφη τελευταίας τεχνολογίας, μαχητικά, πετούν γρήγορα και πολύ ψηλά και είναι επιδέξια σε κοντινές μάχες. Η Ελληνική Μοίρα Rafale στην Τανάγρα είναι έτοιμη να υποδεχθεί το πρώτο αεροσκάφος, αφού ολοκληρώσει τις δοκιμές από τους Γάλλους, ενώ ήδη ετοιμάζεται και το δεύτερο. Συνολικά αναμένουμε 18 Rafale, 11 μεταχειρισμένα και 7 καινούργια.

Οι Γάλλοι κατασκευαστές έχουν βαφτίσει τα μαχητικά «Rafale», με την ονομασία τους στα ελληνικά να μεταφράζεται ως «ριπή ανέμου», ένας χαρακτηρισμός που ταιριάζει πλήρως με την καταιγιστική δράση των μαχητικών αεροσκαφών στους αιθέρες και στο πεδίο των επιχειρήσεων.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Rafale #Γαλλία #αεροπορία

Best of Internet